Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 13 /17:09

Lietuvos karinės žvalgybos vadu paskirtas plk. E.Paulavičius

Naujuoju Antrojo operatyvinių tarnybų departamento (AOTD) prie Krašto apsaugos ministerijos direktoriumi paskirtas pulkininkas Elegijus Paulavičius. Rugpjūčio 13 d. oficialios ceremonijos metu krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis departamento vėliavą jam perdavė iš tarnybą baigiančio brigados generolo Remigijaus Baltrėno. Iki šiol departamentui vadovavęs brg. gen. R.Baltrėnas išvyksta į Briuselį, kur eis LR karinio atstovo prie NATO ir Europos Sąjungos pareigas, paskelbė Krašto apsaugos ministerija.
E.Paulavičius
E.Paulavičius / A.Pliadžio nuotr.

„Naujojo AOTD vado laukia svarbus uždavinys – dinamiškai besikeičiančioje regioninėje saugumo situacijoje užtikrinti mūsų karinės žvalgybos ekspertizę. Linkiu ją auginti ir toliau, stiprinant ne tik technologinį pasirengimą, bet ir žmogiškuosius išteklius“, – sakė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Dėkodamas brg. gen. R.Baltrėnui už tarnybą, krašto apsaugos ministras pabrėžė, jog šiandien jis, kaip ministras ir politikas, gali džiaugtis visą savo darbo laiką krašto apsaugos sistemoje turėjęs vertingą ir patikimą karinės žvalgybos patarimą.

„Vieneto kovinės vėliavos perėmimas – tai ne tik didžiulė garbė karininko profesiniame gyvenime, bet ir didžiulis iššūkis. Tai ir milžiniška atsakomybė, kurią atsakingai prisiimu už departamento veiklos kokybę, rezultatus, turinčius tiesioginės įtakos aukščiausių valstybės vadovų sprendimams ir galiausiai valstybės saugumui ir jos gerovei", – sako naujasis AOTD direktorius plk. E.Paulavičius.

Jis pabrėžia, kad ir toliau tęs pradėtus darbus kuriant patikimą, profesionalią, inovatyvią ir technologiškai pažangią žvalgybos instituciją, gebančią savarankiškai vykdyti pavestas užduotis, akcentuodamas bendradarbiavimo svarbą tiek departamento viduje, tiek su kitomis krašto apsaugos sistemos, Lietuvos kariuomenės, žvalgybos, saugumo institucijomis.

Plk. E.Paulavičius tarnybą Lietuvos kariuomenėje pradėjo 1999 metais. Jis yra ėjęs bataliono štabo viršininko pareigas, vadovavęs Krašto apsaugos savanorių rinktinei, LK Sausumos pajėgų štabe vykdęs štabo viršininko pavaduotojo, atsakingo už Sausumos pajėgų operacinį planavimą, pareigas, tarnavęs LK Gynybos štabe Personalo valdybos viršininko pareigose. Tarnyba LK vienetuose padėjo sukaupti daug vadovavimo ir valdymo patirties. Pulkininkas taip pat vykdė krašto apsaugos ministro adjutanto ir Lietuvos kariuomenės vado padėjėjo pareigas, kuriose ne tik susipažino su strateginio lygmens sprendimų priėmimo procesais, bet ir juose dalyvavo.

Plk. E.Paulavičius turi tarptautinės tarnybos patirties – NATO Jungtinės analizės ir išmoktų pamokų centre (Portugalija), kur buvo atsakingas už NATO strateginių štabų keliamų probleminių veiklos klausimų analizę ir siūlymų veiklos tobulinimui rengimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius