Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 09 13

Lietuvos karininkai Baltarusijoje stebės pratybas „Zapad 2021“

Baltarusijos kvietimu du Lietuvos karininkai kartu su Europos saugumo ir bendradarbiavo organizacijos (ESBO) atstovu rugsėjo 15-17 d. dalyvaus Baltarusijos ir Rusijos bendrų strateginių mokymų „Zapad-2021“ praktinio karinių pajėgų veiksmų etapo stebėjime viename iš Bresto srityje esančių poligonų, pranešė Krašto apsaugos ministerija.
Pasiruošimas „Zapad-21“ pratyboms
Pasiruošimas „Zapad-21“ pratyboms / Tass/„Scanpix“ nuotr.

Šių pratybų stebėjimas organizuojamas įgyvendinant ESBO 2011 m. Vienos dokumento pasitikėjimą ir saugumą stiprinančias priemones. Pagal Vienos dokumentą ESBO priklausančios valstybės kasmet teikia informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, iš anksto informuoja apie planuojamą stambaus masto karinę veiklą, priima savo teritorijoje nustatytą kiekį kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų bei vizitų į karinius dalinius, o taip pat šalys taip pat gali savanoriškumo pagrindu kviesti stebėtojus į pratybas, kurios neviršija Vienos dokumente nustatytų skaičių.

Savo ruožtu, Lietuva, demonstruodama atvirumą ir siekdama didinti skaidrumą bei pasitikėjimą tarp šalių regione, nuo 2018 m. kasmet į svarbiausias pratybas savanoriškai kviečiasi karinius stebėtojus iš Rusijos, Baltarusijos, Suomijos ir Švedijos. Šių metų gegužę Lietuvos kvietimu Baltarusijos, Rusijos, Suomijos ir Švedijos atstovai buvo atvykę stebėti Lietuvos kariuomenės pratybų „Geležinis Vilkas 2021“ Gaižiūnų poligone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius