Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2020 01 10

Lietuvos kariuomenės vadas suteikė aukščiausius puskarininkių laipsnius keturiems kariams

Sausio 9 d. keturiems Lietuvos kariuomenės viršiloms suteikti aukščiausi puskarininkių – seržanto majoro – laipsniai. Laipsniai suteikti Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo specialistui Gintautui Adomėnui ir vyr. specialistui Rolandui Mileriui, Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija" vadovybės štabo vyr. specialistui Žydrūnui Bajaliui ir Depų tarnybos vyriausiajam puskarininkiui Arūnui Danauskui, praneša Krašto apsaugos ministerija.
Lietuvos kariuomenės vadas suteikė aukščiausius puskarininkių laipsnius keturiems kariams
Lietuvos kariuomenės vadas suteikė aukščiausius puskarininkių laipsnius keturiems kariams / Giedrės Maksimovicz nuotr.

Sveikindamas juos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys pažymėjo, kad seržanto majoro laipsnio suteikimas yra puikios tarnybos ir pasiaukojimo įvertinimas bei didelė atsakomybė.

Seržantų majorų karinius laipsnius puskarininkiams suteikia kariuomenės vadas, atsižvelgdamas į kariuomenės vyriausiojo puskarininkio vadovaujamos patariamosios komisijos siūlymus. Komisija kandidatus seržanto majoro kariniam laipsniui gauti atrenka, atsižvelgdama į tarnybos laiko, išsilavinimo ir pareigų atlikimo kriterijus. Kariai, pretenduojantys gauti šį laipsnį, turi turėti aukštąjį išsilavinimą, mokėti anglų kalbą, turi būti gerai fiziškai pasirengę ir patikimi.

Giedrės Maksimovicz nuotr./Lietuvos kariuomenės vadas suteikė aukščiausius puskarininkių laipsnius keturiems kariams
Giedrės Maksimovicz nuotr./Lietuvos kariuomenės vadas suteikė aukščiausius puskarininkių laipsnius keturiems kariams

„Seržanto majoro parengimui reikalingi bent dvidešimt metų tarnybos, įvairių kursų, dalyvavimo tarptautinėse operacijose ir tarnybos įvairiuose štabuose patirties. Paaukštinti iki aukščiausio puskarininkio laipsnio kariai pademonstravo, kad yra patikimi ir kompetentingi karininkų pagalbininkai organizuojant tiek kasdieninę veiklą, tiek ir karinį rengimą. O puskarininkių korpusą Lietuvos kariuomenėje ir toliau stipriname, tobulindami jų karjeros koncepciją, siekdami, kad aukščiausią kvalifikaciją turintys puskarininkiai būtų tinkamai įvertinti suteikiant jiems aukštesnį karinį laipsnį," – po ceremonijos sakė kariuomenės vyriausiasis puskarininkis seržantas majoras Remigijus Katinas.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenėje yra daugiau nei 50 seržantų majorų. Dauguma jų vykdo karinių vienetų vyriausiųjų puskarininkių pareigas. Šiose pareigose jie yra vadų patarėjai ir talkina kariniame vienete organizuojant individualų karinį rengimą, užtikrinant drausmę ir tvarką, motyvuojant karius, sprendžiant jų aprūpinimo, kvalifikacijos kėlimo, karjeros, kitus tarnybos klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius