-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 28

Lietuvos karo akademijos pirmakursiai prisieks tarnauti Lietuvai

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos pirmo kurso kariūnai šeštadienį prisieks tarnauti Lietuvai.
Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos pirmojo kurso kariūnų priesaikos ceremonija
Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos pirmojo kurso kariūnų priesaikos ceremonija / Alfredo Pliadžio nuotr.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM), iškilmingoje ceremonijoje priesaiką duos 48 kariūnai. Dar 21 kariūnas yra prisiekęs anksčiau.

Iš viso šiemet mokslus Lietuvos karo akademijoje pradėjo 69 pirmakursiai – 12 merginų ir 57 vaikinai, tai – didžiausias pirmo kurso kariūnų skaičius per pastarąjį dešimtmetį.

Ceremonijoje dalyvaus krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, Lietuvos kariuomenės ir Karo akademijos vadovybė, Lietuvos karo akademijos kariai, kariūnų artimieji ir kiti svečiai.

Pranešama, kad teisė pabučiuoti akademijos vėliavą visų prisiekiančių kariūnų vardu tradiciškai bus suteikta geriausiam kurso kariūnui, kurį išrinko vadai ir taktikos instruktoriai, pirmakursiams baigus septynių savaičių bazinį kariūno kursą Rukloje ir įgijus pagrindinį karinį pasirengimą.

Per bazinį kariūno kursą pirmakursiai susipažino su Lietuvos kariuomenės struktūra, statutais, įgijo teorinių ir praktinių žinių, reikalingų studijuojant Karo akademijoje.

Iškilmingai prisiekę jaunuoliai taps visateisiais Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnais ir toliau tęs studijas akademijoje.

Kariūnai akademijoje mokysis pagal tris universitetinių studijų programas: tarptautinius santykius studijuos 27 pirmakursiai, Gynybos technologijų vadybą – 21, o Nacionalinio saugumo ir gynybos programą – 29 pirmakursiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius