Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 01 21

Lietuvos lenkų sąjunga: „įsiplieskė antilenkiška isterija“

Lietuvos lenkų sąjunga (LLS) antradienį išplatino pareiškimą, kuriame atkreipia dėmesį į prezidento Gitano Nausėdos teiginį apie tai, kad susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius ministerijai pavaldžiose įstaigose esą pats įdarbino 20 „lenkų tautybės asmenų“, kaip rašoma pareiškime. Pasak LLS – taip skatinama „antilenkiška isterija“.
Jaroslavas Narkevičius
Jaroslavas Narkevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Neįmanoma nutylėti susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui primetamo dvidešimties lenkų tautybės asmenų įdarbinimo ministerijai pavaldžiose įstaigose. Akivaizdu, kad ši informacija neatitinka tikrovės, tačiau su liūdesiu tenka pripažinti, kad ją paviešino Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda. Pastaroji žinia gan plačiai aptariama. Galiausiai Lietuvos Respublikos prezidentūros informacija nepasitvirtino: iš Susisiekimo ministerijai pavaldžiose institucijose pastaraisiais laikais įsidarbinusių 500 žmonių „medžioklės organizatoriams“ pavyko atrasti dvylika lenkų tautybės asmenų (ne 20, kaip buvo skelbiama). Akivaizdu, kad juos įdarbino ne ministras, o įstaigų vadovai“, – rašoma LLS pareiškime.

Gitanas Nausėda sausio pradžioje pareiškė, kad susisiekimo ministras J.Narkevičius „įdarbino“ mažiausiai 20 savo partiečių ir su jais susijusių žmonių ministerijai pavaldžiose įmonėse.

Tekste teigiama, esą panašaus pobūdžio duomenų rinkimas vertintinas kaip nediskriminavimo dėl tautybės taisyklės galimas nesilaikymas.

„Lietuvos Respublikos piliečiai, tarp jų – lenkai, prisideda prie valstybės gerovės kūrimo, ir savo Tėvynėje turi teisę jaustis saugiai. Negalima sutikti su menkiausiomis diskriminavimo tautiniu pagrindu apraiškomis, o ypač, jei jos kurstomos valstybės institucijų atstovų. Prieštaraujame tokiems veiksmams. 2 Tikime, kad Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda yra aukščiau už jam kurpiamus ir garbės nedarančius veiksmus, įstengs nuo jų atsiriboti ir sustabdyti primetamas galimos diskriminacijos tautiniu pagrindu apraiškas“, – rašoma pareiškime.

BNS antradienį pranešė, apie tai, kad prezidentas Gitanas Nausėda sausio pradžioje pareiškė, kad susisiekimo ministras J.Narkevičius „įdarbino“ mažiausiai 20 savo partiečių ir su jais susijusių žmonių ministerijai pavaldžiose įmonėse.

STT paskelbė, kad J.Narkevičiui pradėjus eiti pareigas sektoriuje buvo įdarbinta 12 su Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) susijusių asmenų, tačiau sąsajos – daugiausiai per antros eilės giminystę.

Tuo tarpu pats J.Narkevičius neigė susisiekimo sektoriuje įdarbinęs su partija susijusius asmenis ir sako, kad prezidentas buvo suklaidintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius