Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 22

Lietuvos teisėjai pareiškė susirūpinimą dėl teismų reformos Lenkijoje

Lietuvos teisėjų taryba pareiškė susirūpinimą dėl Lenkijoje vykdomos teismų reformos.
Teisėjai
Teisėjai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Teisėjų nepriklausomumas yra neatsiejama teisės viršenybės ir demokratijos dalis, todėl bet koks jo pažeidimas yra pavojingas pagrindiniams teisinės valstybės principams.

Lietuvos teisėjų savivaldos organizacija praėjusią savaitę pareiškė palaikanti Europos teisėjų tarybų tinklo (ETTT) poziciją ir pabrėžė, kad Lenkijoje svarstomos pataisos pažeistų teisėjų nepriklausomumą bei keltų grėsmę teisės viršenybei šioje šalyje.

„Teisėjų nepriklausomumas yra neatsiejama teisės viršenybės ir demokratijos dalis, todėl bet koks jo pažeidimas yra pavojingas pagrindiniams teisinės valstybės principams. Lietuvos teisėjų taryba pabrėžia, kad nepriklausomi ir nešališki teismai yra kiekvienos valstybės siekiamybė ir būtinybė ne tik valstybės viduje, bet ir tarptautinėje bendruomenėje“, – teigiama Teisėjų tarybos pareiškime.

Europos Sąjungos (ES) institucijos, tarptautiniai teismai, žmogaus teisių organizacijos kritikuoja Lenkiją dėl planuojamų ir vykdomų pertvarkų teismų sistemoje – siekių keisti Nacionalinės teismų tarybos narių skyrimo tvarką, reformuoti Konstitucinį Teismą.

Konservatyviosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ iniciatyvos metų pradžioje Lenkijoje sukėlė ir masinių protestų, nukreiptų prieš Vyriausybę, bangą. Tarptautinės organizacijos ragina ES imtis sankcijų prieš Lenkiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius