-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 21

Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacija kreipėsi į Gitaną Nausėdą dėl vidaus reikalų ministro

Penktadienį ryte Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacija (LTPF) kreipėsi į išrinktąjį prezidentą Gitaną Nausėdą dėl vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno.
Eimutis Misiūnas
Eimutis Misiūnas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Didžiausia profesines sąjungas vienijanti organizacija Lietuvoje prašo interpeliacijos E.Misiūnui.

LTPF atkreipė dėmesį, kad praėjusių metų lapkričio 5 d. buvo pasirašyta kolektyvinė sutartis, įsigaliojusi šiais metais.

„Sutarties 5 punkte yra įtvirtinta nuostata, kad, esant skirtingam teisės aktų reglamentavimui, valstybės politikams, valstybės pareigūnams, valstybės tarnautojams, valstybės ir savivaldybių biudžetinių įstaigų darbuotojams, Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo teisėjams, bendrosios kompetencijos ir specializuotų teismų teisėjams ir kariams taikomos palankesnes sąlygas numatančios nuostatos“, – rašoma kreipimesi.

Rašte tai pat atkreipiamas dėmesys, kad nors sutartis įsigaliojo prieš pusę metų, profsąjungoms priklausantys policijos pareigūnai negali pasinaudoti sutartyje nustatytomis garantijomis, o ministras nesiėmė aktyvių veiksmų susiklosčiusiai situacijai išspręsti.

„LTPF kartu su vienijamomis profesinėmis sąjungomis, atstovaujančiomis policijos pareigūnus, kreipėsi į visas Lietuvos Respublikos Seimo frakcijas, prašydama pasinaudoti Lietuvos Respublikos Konstitucijos 61 straipsnio 2 dalyje jiems suteikta teise ir pateikti interpeliaciją vidaus reikalų ministrui E.Misiūnui. Seimo frakcijos buvo informuotos ne tik apie Sutarties taikymo problemas, bet ir apie PD prie VRM vadovų sudaromas kliūtis vykdyti profesinių sąjungų veiklą. LTPF eilę metų siekė atkreipti Seimo narių, vidaus reikalų ministro E.Misiūno bei Ministro Pirmininko S.Skvernelio dėmesį į vykdomą policijos reformą, kuri neigiamai paveikė ikiteisminio tyrimo kokybę, nepilnamečių nusikalstamumą bei nusikaltimų prevenciją, neskaidrius pareigūnų vertinimus ir kitas policijos pareigūnų bendruomenei aktualias problemas“, – rašoma dokumente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius