Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 02 18

Lietuvos URM išreiškė susirūpinimą dėl politinės padėties Sakartvele: raginame sugrįžti į konstruktyvų politinį dialogą

Užsienio reikalų ministerija (URM) išreiškė susirūpinimą dėl pastaruoju metu susiklosčiusios politinės padėties Sakartvele. Parlamento sprendimas panaikinti pagrindinės opozicinės partijos Vieningojo nacionalinio judėjimo lyderio Nika Melia teisinę neliečiamybę ir galimas politiko suėmimas mažina dialogo tarp valdančiosios partijos ir opozicijos galimybę, kelia klausimų dėl selektyvaus teisingumo ir teisės viršenybės šalyje, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Sakartvelo vėliava
Sakartvelo vėliava / „Scanpix“ nuotr.

„Apgailestaujame, kad Sakartvelo politiniai lyderiai iki šiol nepasinaudojo visomis galimybėmis išspręsti tarpusavio nesutarimus, susijusius su pernai rudenį vykusiais Parlamento rinkimais. Kviečiame Sakartvelo valdžią ir opoziciją atsisakyti veiksmų, vedančių į tolesnę aklavietę ir skaldančių visuomenę bei galimo jėgos panaudojimo prieš piliečius“, – pažymima pranešime.

Kaip teigiama ministerijos pranešime, tolesnis situacijos eskalavimas tik dar labiau pakenks šalies ateities perspektyvoms: „Esame įsitikinę, kad Sakartvelui būtinos valdžios institucijos, gebančios priimti žmonių interesus atitinkančius sprendimus tiek dėl pastarojo meto iššūkių, tiek dėl Europos Sąjungos ir Sakartvelo Asociacijos susitarimą įgyvendinančių reformų.“

„Raginame mūsų partnerius Sakartvele atsitraukti nuo raudonųjų linijų ir pasinaudoti proga deeskaluoti situaciją bei ieškoti sprendimų, kaip normalizuoti padėtį ir sugrįžti į konstruktyvų politinį dialogą“, – sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landbsergis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius