-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 18

Nyderlanduose sulaikytas Lietuvoje prieglobstį gavęs Ukrainos žurnalistas Anatolijus Šarijus

Lietuvos užsienio reikalų ministerija ir Lietuvos ambasada Nyderlanduose tikslinasi Lietuvoje prieglobstį gavusio Ukrainos žurnalisto Anatolijaus Šarijaus sulaikymo aplinkybes.

BNS perduotame komentare dėl Lietuvos galimybių imtis priemonių siekiant užkirsti kelią A.Šarijaus perdavimui Ukrainai URM teigia, kad sprendimą priims Nyderlandų teismas. Pasak ministerijos, jam „bus pateikta visa informacija“.

Olandijoje sulaikytas Lietuvoje prieglobstį gavęs Kijevo žurnalistas A.Šarijus, praneša Ukrainos naujienų portalas podrobnosti.ua. Šią žinią A.Šarijaus socialinio tinklo facebook.com paskyroje paskelbė žurnalistė, Baltarusijos opozicijos atstovė Olga Bondarenko.

Ukrainoje A.Šarijui yra iškeltos dvi baudžiamosios bylos, kurios, pasak žurnalisto, sufabrikuotos.

„Privažiavo policininkas, paprašė dokumentų. Tolia davė teises, privažiavo mašina su išspausdinta jo nuotrauka. Uždėjo antrankius ir išvežė. Jie sakė, kad Olandijoje jis nieko nepadarė. Jo ieško Ukrainos teritorijoje ir prašo jį išduoti. Rytoj bus teismas, jį nori išsiųsti į Ukrainą. Lietuva negali jo apginti, nes jis sulaikytas Olandijos policijos Olandijos teritorijoje“, – portalas cituoja O.Bondarenko įrašą.

Portalas teigia, kad Lietuva prieglobstį A.Šarijui suteikė 2012 metų liepą, pastaruoju metu jis gyveno Olandijoje.

Ukrainoje A.Šarijui yra iškeltos dvi baudžiamosios bylos, kurios, pasak žurnalisto, sufabrikuotos.

„Vieną bylą jie sufabrikavo dėl šaudymo “McDonald's„ restorane. Vienas vyras užpuolė mano žmoną, kuri yra motinystės atostogose, netinkamai elgėsi ir kvietė susiremti. Rezultatas buvo toks, kad jis gavo dvi kulkas iš guminėmis kulkomis šaudančio pistoleto ir lengvą kūno sužalojimą“, – yra sakęs žurnalistas.

Pasak A.Šarijaus, incidentas „McDonald's“ restorane nebuvo atsitiktinis, nes anksčiau jis buvo pradėjęs tirti nelegalią prekybą narkotikais, kuri vyko, jo žodžiais, „su priedanga, tiesą sakant, vadovaujant Vidaus reikalų ministerijai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius