Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 06

Lietuvos valstybinis apdovanojimas iš Dalios Grybauskaitės rankų skirtas ir Hillary Clinton

Valstybės dienos proga prezidentė Dalia Grybauskaitė šeštadienį ordinus ir medalius skyrė penkioms dešimtims Lietuvos ir užsienio piliečių. „Didžiulė garbė sveikinti jus visus ir sveikinti su Valstybės diena“, – šeštadienį apdovanojimo metu Prezidentūroje sakė D.Grybauskaitė.
Valstybės dienos proga prezidentė Dalia Grybauskaitė skyrė ordinus ir medalius
Valstybės dienos proga prezidentė Dalia Grybauskaitė skyrė ordinus ir medalius / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Labai norėtųsi, kad ta tvirtybė ir bendrystė lydėtų mus kiekviename žingsnyje. Jūs visi esate ištikimi valstybės kūrėjai“, – kalbėjo prezidentė.

Aukščiausias apdovanojimas – Vytauto Didžiojo ordino Didysis kryžius – skirtas buvusiai JAV valstybės sekretorei Hillary Rodham Clinton. Ji įvertinta už Jungtinių Amerikos Valstijų ir Lietuvos tarpvalstybinių ryšių puoselėjimą.

H.Clinton ir kitiems apdovanotiesiems, kurie negalėjo šeštadienį atvykti į teikimo ceremoniją, apdovanojimai bus įteikti vėliau – suderinus tinkamą progą ir laiką.

Ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“ Didžiuoju kryžiumi apdovanotas Europos Komisijos narys, atsakingas už energetiką Guntheris Hermannas Oettingeris.

Už aktyvų Lietuvos ir Lenkijos konstitucinių teismų bendradarbiavimo bei konstitucinių vertybių puoselėjimą Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžius skirtas Lenkijos Konstitucinio Teismo pirmininkui Andrzejui Rzeplinskiui.

Hillary Clinton įvertinta už Jungtinių Amerikos Valstijų ir Lietuvos tarpvalstybinių ryšių puoselėjimą.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro kryžiumi apdovanotas Japonijos generalinis konsulas Jungtinėse Amerikos Valstijose Shigeyukis Hirokis, NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Gaboras Iklody, Japonijos ambasadorius Jordanijoje Junichis Kosuge, europarlamentaras Hansas Gertas Hermannas Potteringas ir buvusi Sąjūdžio atsakingoji sekretorė Angonita Rupšytė.

Tarp apdovanotųjų taip pat yra lietuvių kilmės dailininko JAV Arbito Blato meno kūrinių dovanojimo Lietuvai iniciatorius Michaelas Philipas Davisas, lietuvių kilmės dailininko Prancūzijoje Vytauto Kasiulio meno kūrinių dovanojimo Lietuvai iniciatorius ir organizatorius Vytautas Kasiulis, lietuvių kilmės JAV rašytoja Ruta Šepetys, poetas, dokumentinio filmo apie Lietuvos kelią į nepriklausomybės atgavimą ir krepšinį „Kita svajonių komanda“ režisierius Marius Markevičius, vertėjas, rašytojas Vladas Braziūnas.

Valstybinių apdovanojimų sulaukė ir keturi Kriminalinės policijos biuro pareigūnai. Vyčio Kryžiaus ordino Riterio kryžiai įteikti Gintarui Gečėnui, Andžejui Roginskiui, Gintui Venclovui, Vyčio Kryžiaus ordino medalis – Saulius Briginui. Visi jie įvertinti už nusikalstamų susivienijimų, tarptautinio masto ginklų, narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabandos išaiškinimą.

Buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Bruzgys Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi apdovanotas už korupcijos prevencijos ir kontrolės sistemos Lietuvoje sukūrimą.

Prezidentą ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalį skyrė profesionaliam ledo ritulio žaidėjui, labdaros ir paramos fondo Lietuvos vaikams įkūrėjui, Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos prezidentui Dainiui Zubrui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius