Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 06 03

Lietuvos verslo konfederacijos viceprezidentas: V.Sutkaus sulaikymas yra neproporcinga prievartos priemonė

Lietuvos verslo konfederacijos viceprezidentas Andrius Romanovskis tikina, kad konfederacijos prezidento Valdo Sutkaus sulaikymas konfederaciją sukrėtė, tačiau ragina teisėsaugą tyrimą pabaigti greičiau. Pasak jo, netrukus ketinama sušaukti LVK prezidiumo posėdį ir spręsti, kaip toliau vystyti būtiną verslo atstovavimą ir interesų gynimą.
Andrius Romanovskis
Andrius Romanovskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Lietuvos verslo konfederacijos tikslas visada buvo, kad verslas ir valdžia bendrautų pagal skaidriausius standartus. Šiuolaikiškas požiūris į kooperaciją ir bendrą interesų atstovavimą lėmė, kad mes vienijame 31 verslo asociaciją ir 3,5 tūkstančio bendrovių, kurios drauge sukuria ketvirtadalį Lietuvos bendrojo vidaus produkto.

Konfederacijos plačiai atstovaujamos įmonės, jų vadovai ir darbuotojai yra sukrėsti antradienio įvykių, kai LVK prezidentas Valdas Sutkus tapo įtariamu galimai netinkama lobistine veikla. Tačiau LVK atstovaujantys asmenys tvirtai laikosi pozicijos, kad asociacijos ar konfederacijos atstovauja savo narius ir tai yra teisėta veikla. Juk kiekvienos asociacijos tikslas yra viešo ir savo narių intereso atstovavimas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Sutkus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Sutkus

LVK veikia pagal LR įstatymus ir mūsų įstatuose įtvirtinti tikslai, iš kurių vienas yra sudaryti LVK nariams kuo palankesnes sąlygas verslo vystymui, skatinti veiklos visose verslo srityse plėtrą bei naujų darbo vietų kūrimą, teikti LVK nariams pagalbą vykdant ūkinę veiklą ir ją plėtojant, atstovauti LVK nariams santykiuose su valstybės bei savivaldos institucijomis, nevyriausybinėmis, tarptautinėmis ir kitomis organizacijomis bei asmenimis“, – trečiadienį pranešime spaudai sakė Andrius Romanovskis.

„Manome, kad V.Sutkus, kaip LVK prezidentas, turi tiesioginę pareigą atstovauti LVK narių interesams. Be to, Lietuvos bankų asociacija yra LVK nariai kaip ir du didieji bankai. Todėl tiek LVK, tiek LBA prezidentai viešai ir aiškiai atstovavo savo nariams.

Remiantis antradienio įvykiais LVK laikosi pozicijos, kad sulaikymas yra neproporcinga prievartos priemonė. Tikimės, kad teisėsauga pateiks labai aiškią informaciją, kas vyksta, ir per maksimaliai trumpą laiką pabaigs pradėtą tyrimą“, – kalbėjo viceprezidentas.

Išvakarėse analogišką poziciją dėl sulaikymo išreiškė Lietuvos advokatūra ir jos vadovas Ignas Vėgėlė, pavadinęs teisėsaugos pamėgtą veikimo taktiką „sulaikymo prezumpcija“.

Pasak viceprezidento A.Romanovskio, artimiausiu metu ketinama sušaukti LVK prezidiumo posėdį ir spręsti, kaip toliau vystyti būtiną verslo atstovavimą ir interesų gynimą pagal keliamus aukščiausius standartus.

„LVK ir toliau pasisako už Lietuvos verslo telkimą su misija kurti konkurencingą rinką, kuri duotų naudą visuomenei. Konfederacija remiasi verslo sutelktume ir siekia vieningai atstovauti paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų verslo interesus pagal aukštus skaidrumo reikalavimus“, – pranešime kalbėjo A.Romanovskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius