-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 01 11

Lietuvos žmonės per kelias paras ligoninėms padovanojo medicinos įrangos už 150 tūkst. eurų

Į pagalbos šauksmą Lietuvos medikams ir gydymo įstaigoms padovanoti gyvybiškai svarbią medicinos įrangą skubiai atsiliepė mūsų šalies žmonės. Per pirmas tris paras pilietinė iniciatyva „Stiprūs kartu“ sulaukė virš 90 asmenų ir įmonių ketinimų dovanoti įrangą, o šios dovanojamos įrangos bendra vertė siekia beveik 150 000 eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
VUL Santaros klinikos. Kova su koronavirusu
VUL Santaros klinikos. Kova su koronavirusu / Vidmanto Balkūno nuotr.

Nuo sausio 7 d. Nacionalinis savanorių pagalbos koordinavimo centras, bendradarbiaudamas su Sveikatos apsaugos ministerija, ryžtingai ėmėsi padėti šalies ligoninėms, sunkiai kovojančioms su koronaviruso pandemija.

Svetainėje yra pateiktas visas, Lietuvos gydymo įstaigoms ypač trūkstamos medicinos rangos, sąrašas. Kiekvienas žmogus ar įmonė gali padovanoti pasirinktą reikalingą įrangą konkrečiai ligoninei.

Kiekvienam asmeniui, ketinančiam dovanoti įrangą, tereikia užpildyti anketą. Vos tik gavus ketinimo dovanoti pranešimą, „Stiprūs kartu“ susisieks su žmogumi, jo nurodyta gydymo įstaiga bei įrangos tiekėju. Po šio žingsnio medicininis aparatas yra kuo įmanoma skubiau pristatomas į ligoninę, kurioje bus nedelsiant panaudotas gelbstint gyvybes.

„Tikiu, kad mes visi kartu susitelksime, – teigia „Stiprūs kartu“ iniciatyvos autorius Edmundas Jakilaitis. – Kalbu apie visus Lietuvos žmonės, kurie nori ir gali padėti mūsų sunkiai bei daug dirbantiems medikams. Turime didelį norą padėti tol, kol nei vienai šalies ligoninei netrūks reikalingos įrangos, gelbėjančios mūsų gyvybes kovoje su pandemija.“

Nacionalinis savanorių pagalbos koordinavimo centras yra Lietuvos šaulių sąjungos Pelėdų būrio iniciatyva, įgyvendinama su Lietuvos skautija ir kitais partneriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius