-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 11

Lietuvos zoologijos sode atidaryta veterinarijos gydykla, įkasta statybų pradžios kapsulė

Lietuvos zoologijos sode pirmadienį atidaryta naujoji veterinarijos gydykla ir karantino pastatas, čia taip pat įkasta egzotariumo statybos darbų pradžios kapsulė, pranešė Aplinkos ministerija.
Lietuvos zoologijos sodas prieš uždarymą
Lietuvos zoologijos sodas prieš uždarymą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Beveik 4 tūkst. kvadratinių metrų užimsiantis egzotariumas – šilumą mėgstantiems gyvūnams skirtas pastatas su edukaciniu centru – bus jungiamas prie 1954 metais statyto liūtų pastato, išlaikant jo autentiškumą.

Egzotariume bus įrengtos atviros dykumos, džiunglių gyvūnų ekspozicijos, surikatų, liūtų, roplių, varliagyvių, vabzdžių ir kitų gyvūnų ekspozicijos, įvairių pasaulio buveinių akvaterariumai, laboratorijos.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas sako, kad atnaujintame zoologijos sode gyvūnams bus sudarytos visavertės gyvenimo sąlygos.

„Rekonstrukcija užtikrins, kad laukinė gyvūnija būtų ne tik eksponuojama lankytojams, bet ir galėtų gerai jaustis. Atsinaujinęs zoologijos sodas bus nebe disneilendas, o savo misiją įgyvendinantis bioįvairovės ir edukacijos centras“, – sako Simonas Gentvilas.

Veterinarijos gydyklos ir karantino pastatas pritaikytas ne tik teikti veterinarines paslaugas zoologijos sodo gyvūnams, bet ir karantinuoti į jį atvykstančius bei iš jo išvykstančius gyvūnus.

Zoologijos sodo rekonstrukcijos metu karantino pastatas pasitarnaus ir kaip laikini gyvūnų namai, kol jiems bus pastatyti naujieji. Čia įrengti vidaus ir lauko voljerai, operacinės bei procedūrinės patalpos, laboratorija.

Kaune įsikūrusio Lietuvos zoologijos sodo infrastruktūros atnaujinimo projektas turėtų būti užbaigtas 2023 m. viduryje. Viso projekto vertė – 18,3 mln. eurų, projektas finansuojamas ES ir valstybės lėšomis.

Zoologijos sodas Kaune atidarytas 1938 metais, nuo tada jis iš esmės nebuvo atnaujintas.

Dėl netinkamai organizuoto renovacijos projekto įgyvendinimo iš pareigų 2019 metais atleistas zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius