-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 14

Ligoninėje – apstu traumuotų panevėžiečių: šaligatviai ir gatvės virto čiuožyklomis

Panevėžyje dėl plikledžio ir lijundros eismo sąlygos – sudėtingos. Ypatingai slidūs šaligatviai. Respublikinės Panevėžio ligoninės Priėmimo skyriuje apstu traumuotų panevėžiečių ir net gi, patyrę traumas, atvežami iš kitų Panevėžio regiono vietų.
Žiema Vilniuje
Žiema / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Suteikia pirmąją pagalbą

Panevėžio ligoninės komunikacijos specialistas Vytautas Riaubiškis aiškino, kad į Priėmimo skyrių po pietų pradėjo plūsti traumas patyrę panevėžiečiai.

„Vos tik prasidėjo lijundra, popiet, per valandą, į Priėmimo skyrių kreipėsi per 30 žmonių su traumomis. Po to jų sumažėjo, bet galiu drąsiai sakyti, kad per valandą pristatomi po 15 traumuotų žmonių. Dažniausiai pažeistos galūnės: kojos, rankos, čiurnos. Medikai sukasi spėriai ir suteikia pirmąją pagalbą. Kol kas situacija valdoma ir medikai dirba savo darbą“, – teigė V.Riaubiškis ir sakė, kad dažniausiai traumuoti asmenys, suteikus pagalbą, paleidžiami gydytis į namus.

Bando suvaldyti situaciją

Kad Panevėžio miesto gatvėse slidu, pripažino ir bendrovės „Panevėžio specialus autotransportas“ Miesto tvarkymo skyriaus vadovas Sigitas Vainauskas.

„Nors šaligatvius ir gatves stengiamės barstyti, bet labai sudėtingos sąlygos – lijundra nuolat užtraukia šaligatvius ir gatves ledo sluoksniu. Šiuo metu Panevėžio gatvėse dirba 3 traktoriai ir tiek pat automobilių, kurie barsto druskos mišinį. Prašome, kad barstytų padėtų ir darbuotojai, kurie valo gatves rankiniu būdu. Jie darbą baigia, bet prašome dirbti ir po darbo. Meteorologinės sąlygos sudėtingos, bet stengiamės suvaldyti situaciją, bet gamtos reiškinių nepakeisi“, – susijaudinęs kalbėjo S.Vainauskas.

Prašo būti atsargiais

Panevėžio miesto savivaldybė parašo panevėžiečius būti atsargiais, nes susidarius pavojingam meteorologiniam reiškiniui – plikledžiui – situacija miesto gatvėse ir pėsčiųjų zonose yra sudėtinga.

Įmonės „Panevėžio specialus autotransportas“ nuo pat vidudienio pradėjo pagrindinių gatvių barstymą druskos mišiniu, vėliau bus barstomos ir mikrorajonų gatvės, turimais pajėgumais miesto šaligatviai nuolat barstomi smėliu, nakties metu gatvių barstymas taip pat bus vykdomas intensyviai.

Miesto gatvės ir šaligatviai mechanizuotu ir rankiniu būdu valomi, barstomi bei kitaip prižiūrimi vadovaujantis prioritetais. Pirmiausia valomos pagrindinės miesto gatvės – arterijos, didžiausio pralaidumo gatvės, visuomeninio transporto keliai. Valymo darbai organizuojami taip, kad miesto gyventojai patirtų kuo mažiau nepatogumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius