Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 15

Linas Balsys etikos sargų vertinimo sulauks tik pasveikęs

Seimo Etikos ir procedūrų komisija nesiims vertinti parlamentaro Lino Balsio elgesio, kol jis pasveiks ir galės teikti paaiškinimus komisijai. Tik L.Balsiui grįžus į darbą komisija ketina vertinti jo elgesį ir kolegei Aušrai Maldeikienei parašyto laiško etiką.
Linas Balsys
Linas Balsys / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Atidėti klausimo svarstymą pasiūlė komisijos pirmininkė Rita Tamašunienė. Ji abejojo, ar komisija dabar gali ką nors ištirti.

„Klausimas, ar mums pavyks nustatyti, ar buvo neblaivus, ar sirgo Seimo narys. Aš galvoju, kad vis dėlto reikia atidėti bent iki to laiko, kai Seimo narys bus išrašytas iš gydymo įstaigos“, – kalbėjo ji.

Pasak R.Tamašunienės, komisija turi apklausti ir patį L.Balsį, o to padaryti kol kas neįmanoma.

„Valstietė“ Asta Kubilienė suabejojo, ar reikia laukti L.Balsio pasveikimo. Anot jos, priklausomybėmis sergantys asmenys vargu ar išvis gali dirbti Seime.

„Aš keliu sau tokį klausimą, ar neturėtų būti sąrašas ligų, kuriomis sergantys žmonės negali dirbti tam tikro darbo? Nes mes žinome, kad STT turi tokį sąrašą. Nes įstatymų priiminėjimas, kada žmogus yra neblaivus, kelia tam tikrų klausimų, ar taip gali būti. Čia toks pamąstymas į ateitį“, – kalbėjo A.Kubilienė.

Toks pasisakymas nustebino kitus komisijos narius ir pirmininkę.

„Negalvoju, kad čia būtų korektiška nustatyti reikalavimus išvaizdos ar ligų, nes rinkėjai sprendžia, kas jiems turi atstovauti Seime. Čia nėra net išsilavinimo reikalavimo, yra pasitikėjimo mandatas“, – teigė R.Tamašunienė.

L.Balsys ketvirtadienį žurnalistams Seime sutiko pasitikrinti alkoholio matuokliu ir pripūtė 1,82 promilės alkoholio. Netrukus jis išvyko iš Seimo. Vadovybės apsaugos departamento budėtojai, įtardami, kad Seimo narys galėjo pats vairuoti automobilį, praėjus maždaug 20-iai minučių apie incidentą pranešė policijai.

Policija L.Balsio automobilio nesustabdė. L.Balsys vėliau per B.Matelį pareigūnams perdavė esąs namuose, bet su atvykusiais policininkais kalbėtis atsisakė. Parlamentaras net pareikalavo, kad pareigūnai pasitrauktų nuo jo namų, nes jis esą jokio nusikaltimo nepadarė. Policininkai pasitraukė, nes neturėjo teisinio pagrindo veržtis į Seimo nario namus.

Nuo penktadienio Seimo narys nebendravo nei su kolegomis Seime, nei su savo paties padėjėjais.

Antradienį Seimo nario padėjėjai sulaukė parlamentaro žmonos pranešimo, kad L.Balsys yra medikų ir šeimos globoje, guli ligoninėje ir turi nedarbingumą.

Lietuvos žaliųjų partijos atstovas L.Balsys Seime dirba antrą kadenciją, anksčiau jis buvo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas, dirbo žurnalistu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius