Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 18

Linas Linkevičius: „Reformos Moldovoje – pirmiausia dėl šalies žmonių“

Miuncheno saugumo konferencijoje užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius susitiko su Moldovos užsienio reikalų ministru Andrejumi Galburu. Lietuvos diplomatijos vadovas pasveikino kolegą su šiemet minimu diplomatinių santykių užmezgimo 25-mečiu ir pakvietė jį atvykti į Lietuvą. Apie tai praneša Užsienio reikalų ministerija.
Linas Linkevičius ir Andrejus Galburas
Linas Linkevičius ir Andrejus Galburas / URM nuotr.

L.Linkevičius patikino, kad Lietuva išlieka aktyvi ES Rytų partnerystės programoje dalyvaujančių valstybių rėmėja. Ministras paragino Moldovą tęsti reformas ir įgyvendinti Asociacijos susitarimą su ES.

„Reformos yra būtinos siekiant modernizuoti šalį. Raktas į sėkmę pirmiausia yra pačios Moldovos rankose“, – sakė ministras.

Jis pabrėžė, kad mūsų valstybė tęs ekspertinę paramą Moldovai. ES Aukšto lygio patarėjų grupėje dirba 5 Lietuvos atstovai. Jie patarinėja Moldovos institucijoms bankų ir saugumo sektoriaus reformų, kovos su korupcija ir kitais klausimais.

Nuo 2009 metų Lietuvos institucijos Moldovoje dalyvavo penkių ES Dvynių programos projektų įgyvendinime už bendrą 6,7 mln. eurų sumą: maisto saugos normų bei standartų, vartotojų apsaugos ir rinkos priežiūros, valstybės tarnybos modernizavimo srityse, taip pat skirtų vaistų ir medicinos prietaisų agentūros stiprinimui ir Moldovos nacionalinei maisto saugos agentūrai remti.

Projektams gautas Europos Komisijos finansavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius