Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 22 /17:01

Profesorius įspėja: po Jūros šventės turėsime nemalonumų

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) profesoriaus Alvydo Laiškonio nuomone, Jūros šventėje užtikrinti renginio dalyvių ir svečių saugumo nepavyks. Infektologas perspėja – dėl koronaviruso plitimo pasekmės gali būti skaudžios.
Jūros šventės aidai
Jūros šventė 2020 metais / D. Rimeikos nuotr.

Ketvirtadienio rytą duodama interviu „Žinių radijui“ premjerė Ingrida Šimonytė sakė, kad šį savaitgalį vyksiančios Jūros šventės organizatoriai yra gavę Nacionalinio visuomenės sveikatos centro rekomendacijas saugumui šventės renginiuose užtikrinti.

Vyriausybės vadovė taip pat pabrėžė, kad šventės dalyviai šias rekomendacijas turėtų vertinti rimtai ir stengtis apsaugoti save bei kitus: dėvėti kaukes, laikytis saugaus atstumo.

Asmeninė V.Grubliausko nuotr./Vytautas Grubliauskas susitiko su Ingrida Šimonyte
Asmeninė V.Grubliausko nuotr./Vytautas Grubliauskas susitiko su Ingrida Šimonyte

Paklausta, ar jaustųsi saugi, I.Šimonytė teigė, kad laikydamasi visų saugumo reikalavimų viename renginių ketina dalyvauti pati.

A.Laiškonio teigimu, augant užsikrėtimų koronavirusu skaičiui organizuoti tokio masto renginį yra neteisinga ir būtų naivu tikėtis, kad saugumo reikalavimų bus laikomasi.

„Organizuoti tokias didelės šventes, kokia organizuojama dabar pajūryje, yra prieš visus epidemiologinius dėsnius, turint omenyje, kad jau turime augantį užkrėstumą koronavirusine infekcija. O pasakyti <…> kad mes laikysimės atstumo Jūros šventėje, tai, labai atsiprašau, primena vaikų darželį, – 15min sakė LSMU profesorius, – Bijau, kad mes turėsime eilę nemalonumų po to.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Alvydas Laiškonis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Alvydas Laiškonis

Šiuo metu epidemiologinė situacija Klaipėdos miesto savivaldybėje yra sudėtingiausia visoje Lietuvoje – uostamiestyje 100 tūkst. gyventojų fiksuojama 138 COVID-19 atvejai.

Bendras šalies rodiklis siekia 45 atvejus 100 tūkst. gyventojų per paskutiniąsias 14 dienų.

Lyginant su kitų didmiesčių gyventojais, klaipėdiškiai skiepijasi vangiausiai: iki šiandien abiem vakcinos dozėmis pasiskiepijo 35,5 proc. klaipėdiečių.

Lietuvoje iš viso abi vakcinos dozes jau gavo apie 42 proc. gyventojų.

VIDEO: 15/15: ar tikrai nepasiskiepiję Jūros šventėje nelaukiami?

Jūros šventė vyks liepos 23–25 dienomis. Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas antradienį savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame teigė, kad šiais metais renginyje laukiami tik pilnai vakcinuoti arba imunitetą įgiję asmenys.

„Noriu pirmiausia pasiųsti žinutę tiems, kurie nesate vakcinuoti arba neturite pilno imuniteto: tikrai nepykite, bet nelaukiame jūsų Klaipėdoje šventės metu. Laukiame jūsų prie kompiuterių ekranų, stebint šventę virtualybėje. Laukiame tų, kurie šventės laukia atsakingai“, – kalbėjo V.Grubliauskas.

VIDEO: Klaipėdas meras Vytautas Grubliauskas: „Nuleisti bures būtų lengviausias sprendimas“

G.Nausėda šventėje nedalyvaus

Penktadienį Klaipėdoje viešės ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Tačiau, kaip informavo jo patarėjas Ridas Jasiulionis, Jūros šventės renginiuose šalies vadovas šiemet nedalyvaus.

„Šalies vadovas šeštadienį išplauks į jūrą ir tradicinės kasmetinės ceremonijos metu pagerbs žuvusiuosius jūroje“, – sakė R.Jasiulionis.

Jis pridūrė, kad šventės dalyvius prezidentas ragina būti itin atsakingais, laikytis atstumų ir visų kitų priemonių, užkertančių kelią viruso plitimui.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

„Klaipėdos miesto ir Klaipėdos rajono savivaldybėse vakcinacijos tempams gerokai atsiliekant nuo šalies rodiklių, prezidentas kviečia šventės organizatorius pasinaudoti proga ir ne tik paskatinti žmones pasiskiepyti nuo COVID-19, bet ir sudaryti sąlygas tai padaryti šventės metu“, – 15min teigė R.Jasiulionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius