-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 20

Loreta Graužinienė: skiriant VAD direktorių turi dalyvauti visi trys šalies vadovai

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė siūlo, kad skiriant Vadovybės apsaugos departamento (VAD) direktorių dalyvautų visi trys šalies vadovai.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak Seimo pirmininkės, dėl šių pataisų yra sutarę visi trys valstybės vadovai, ir jomis siūloma VAD suteikti savarankiškos biudžetinės įstaigos statusą.

„Vadovybės apsaugos departamentas yra tam, kad užtikrintų vadovų apsaugą. Pagrindinis tikslas – kad departamentas, kaip buvo anksčiau, taptų atskiru asignavimų valdytoju, ir atitinkamai tada skyrimo tvarkoje dalyvauja visi trys pagrindiniai valstybės vadovai – prezidentas, Seimo pirmininkas ir premjeras“, – BNS sakė L.Graužinienė.

„Mes visi sutarėme, ir prezidentas, ir premjeras, ir aš, kad reikia padaryti atskirą asignavimų valdytoją, atskirą biudžetinę įstaigą, tam Biudžeto sandaros įstatyme nustatyta tvarka, kaip tampama, taip ir pasiūlyta“, – pridūrė parlamento vadovė.

Pataisos aiškinamajame rašte sakoma, jog pataisa siekiama sudaryti prielaidas didesniam Vadovybės apsaugos departamento savarankiškumui.

Pagal jos siūlomą įstatymo pataisą, VAD vadovą į pareigas penkerių metų kadencijai skirtų prezidentas Seimo pirmininko pritarimu ir premjero teikimu. Šiuo metu departamento direktorių į pareigas skiria ir iš jų atleidžia vidaus reikalų ministras.

Taip pat siūloma tarp direktoriaus įgaliojimų įrašyti, kad jis atstovauja Vadovybės apsaugos departamentui vadovybės apsaugos klausimais.

Pataisos aiškinamajame rašte sakoma, jog pataisa siekiama sudaryti prielaidas didesniam Vadovybės apsaugos departamento savarankiškumui.

„Teikiamos pataisos sudarytų prielaidas didesniam Vadovybės apsaugos departamento savarankiškumui, įskaitant ir savarankišką asignavimų valdymą“, – teigia raštas.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas parlamento vadovės projektui jau įregistravo siūlymą, kad VAD direktorių skirtų ne visi trys vadovai, o premjeras vidaus reikalų ministro teikimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius