-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 12 /12:15

Valentinas Mazuronis apie Loretą Graužinienę: „Net premjeras nesupranta, kur asmeninė, o kur partijos nuomonė“

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė ir Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis penktadienį Vilniuje susitinka aptarti tolesnio darbo. Susitikimo laikas ir vieta neatskleidžiama. V.Mazuronis 15min teigia, kad jame bus aptarti pokyčiai bendradarbiavime ir bendravime.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Susitikimas suplanuotas, kai premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius pažėrė priekaištų dėl Seimo pirmininkės viešai išsakytų minčių ir suabejojo, ar ji dėsto Darbo partijos poziciją.

V.Mazuronis 15min penktadienį sakė, kad susitikime su L.Graužiniene ketina pasikalbėti apie komunikaciją, mat pastaruoju metu esą net premjeras nesupranta, kur yra „darbiečių“ politikų asmeninės, o kur partijos nuomonės.

Jeigu jau pats premjeras nebesupranta, kur asmeninė, o kur partijos nuomonė, tai ką kalbėti apie eilinius Lietuvos žmones? - klausė V.Mazuronis.

„Manęs niekas nepapiktino, bet aš manau, kad koordinavimo ir nuomonių partijos pozicijos dėstyme reikia koreguotis. Jeigu jau pats premjeras nebesupranta, kur asmeninė, o kur partijos nuomonė, tai ką kalbėti apie eilinius Lietuvos žmones? Turime rasti glaudesnę bendro darbo schemą. Tai reiškia, kad mes visi turime keistis. Pradedant nuo Seimo pirmininkės, baigiant partijos pirmininku“, – sakė V.Mazuronis. 

Jis neslėpė, kad kalbėtis su Seimo pirmininke jį verčia ir kiti jos veikla nepatenkinti Darbo partijos nariai.

„Vakar šiek tiek pasikeitėme nuomonėmis ne tik apie L.Graužinienę, bet apie visus Darbo partijos deleguotus į ministrus, į Seimo pozicijas ir tiek. Darbo tvarka dabar gal ir susitiksime su pirmininke, gal šiandien, gal ne šiandien. Dabar dar nežinau, kur aš eisiu“, – nenorėjo atvirauti V.Mazuronis. 

Klausiamas, ar L.Graužinienei bus siūloma trauktis iš Seimo pirmininkės pareigų, V.Mazuronis nebuvo konkretus.

„Bus kalbamasi apie tai, ką mums reikia padaryti ir kur, kaip pasikeisti, kad mes dirbtume kaip vieninga komanda. O jei tai nepriimtina kažkam, tai, na, kalbėsimės, tarsimės, kaip toliau gyventi. Dirbsim“, – kalbėjo V.Mazuronis. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Valentinas Mazuronis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Valentinas Mazuronis

Apie atleidimus neįspėjo

L.Graužinienė praėjusią savaitę kėlė premjero atsakomybės klausimą Vijūnėlės „dvaro“ istorijoje, taip pat pareiškė nematanti galimybės darbo santykius liberalizuojantį socialinį modelį priimti per pavasario sesiją, kuri prasidės kovą.

Be to, šią savaitę Seimo pirmininkė iš savo sekretoriato atleido keturis darbuotojus, susijusius su Darbo partija. Paklausta, ar nesirengia palikti šios partijos, ji BNS tokios galimybės nepaneigė, sakydama, kad tas klausimas per ankstyvas.

V.Mazuronis tikino apie šiuos atleidimus iš anksto nebuvęs informuotas. „Čia detalė. Manau, kad susitikus Loreta paaiškins, kokios ten priežastys, gal tie žmonės tikrai prastai dirbo. Gal kažkokie yra niuansai“, – kalbėjo V.Mazuronis. 

Nori dirbti iki rinkimų

Pasigirdusius svarstymus, kad gali būti atstatydinta iš Seimo pirmininkės pareigų, L.Graužinienė kol kas nekomentuoja.

„Nenoriu komentuoti šito klausimo“, – penktadienį teigė ji.

„Dirbu savo darbą, pasiruošiau pavasario sesijai labai atsakingai. Tikiuosi, kad bus suteikta galimybė pabaigti tą darbą“, – tvirtino L.Graužinienė.

L.Graužinienė Seimui vadovauja nuo 2013 metų spalio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius