2018 02 08

LRT finansus tirianti Seimo komisija tęs A.Siaurusevičiaus apklausą

Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) finansus tirianti Seimo komisija ketvirtadienį planuoja tęsti visuomeninio transliuotojo generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičiaus apklausą.
Audrius Siaurusevičius
Audrius Siaurusevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Praėjusią savaitę ilgai užtrukome su LRT tarybos pirmininku, tad klausimus generaliniam direktoriui tik pradėjome ir padarėme pauzę“, – BNS sakė komisijos pirmininkas „valstietis“ Arvydas Nekrošius.

LRT tarybos vadovas Žygintas Pečiulis Seimo komisijai aiškinosi, ar tarybos nariai supranta tvirtinamo biudžeto skaičius, kas vertina pajamų ir išlaidų sąmatas. Tuo metu LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius komisijai atsakė į klausimus, kodėl darbo sutartis LRT turintys žmonės dar gauna ir autorinius honorarus.

Komisiją LRT finansams tirti Seimas sudarė baigdamas rudens sesiją. Jos iniciatoriai „valstiečiai“ teigia, kad komisija padės išsiaiškinti, ar nacionalinis transliuotojas tinkamai leidžia biudžeto lėšas.

Komisijai pavesta nustatyti, ar LRT iš prodiuserių perkamos paslaugos atitinka rinkos kainas, nagrinės viešuosius pirkimus, vadovybės struktūrą, jos atitikimą europinei praktikai ir t. t.

Tyrimo kritikai šios komisijos sudarymą vadina spaudimu žiniasklaidai ir kerštu žurnalistams už keliamus „valstiečiams“ nepatogius klausimus. Komisijos iniciatoriai pabrėžia ketiną aiškintis išskirtinai LRT finansus.

Seimas yra nurodęs tyrimą baigti iki birželio 1-osios.

Grupė parlamentarų yra kreipęsi į Konstitucinį Teismą, kad šis įvertintų, ar tokios tyrimo komisijos sudarymas nepažeidžia Konstitucijoje įtvirtintai teisei laisvai reikšti įsitikinimus, ieškoti, gauti ir skleisti informaciją bei idėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius