Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 03

LSDDP kandidatų į Seimą sąrašo lyderis Linas Linkevičius: atsakomybė už žmones ir valstybę – tai svarbiausia

Svarbiais valstybei momentais lyderystės turi imtis žmonės, kurie jos nebijo, kurie išmano, ką turi dirbti politikai Seime ir Vyriausybėje, kurie įgyvendina įsipareigojimus visuomenei, nedalina pažadų, bet patikimai atstovauja kiekvienam žmogui, o užsienio šalyse – visai Lietuvai. Patirties turinti, lyderystės nebijanti, sugebanti priimti reikalingus žmonėms sprendimus šiandien yra Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) komanda, kurios sąrašo numeris 9. LSDDP kandidatų sąrašo lyderis spalį vyksiančiuose rinkimuose į Seimą – visuomenei gerai pažįstamas Linas Linkevičius. Užsienio reikalų ministro pareigas ne vieną kadenciją einantis L.Linkevičius ne tik veda „socdarbiečių“ sąrašą, bet ir kandidatuoja vienmandatėje Pasaulio lietuvių rinkimų apygardoje.
J.Bernatonis, Z.Balčytis, G.Kirkilas, L.Linkevičius, R.Sinkevčiius
J.Bernatonis, Z.Balčytis, G.Kirkilas, L.Linkevičius, R.Sinkevčiius / Užsakovo nuotr.

„Stabilumas, nuoseklumas ir atsakomybė už valstybę bei jos žmones – tai turi būti svarbiausia kiekvienam politikui. Per pastaruosius ketverius metus su Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcija siekėme pagerinti žmonių gyvenimą, ypatingai tų, kurie gyvena vargingiau. Žmonės tai jautė per padidėjusias algas, pensijas, išmokas. Vadovaudamas Krašto apsaugos ministerijai, pastarąsias dvi kadencijas Užsienio reikalų ministerijai siekiau, kad Lietuvos užsienio politikoje išlaikytume strategines kryptis ir nuoseklumą. Padidinome valstybės saugumą, sustiprinome Lietuvos vaidmenį NATO, Europos Sąjungoje (ES), kituose svarbiausiuose tarptautiniuose formatuose, tapome Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos nariais. Vidaus politikoje darbo liko su kaupu – ir tęstinumas, kalbant apie socialinę politiką, yra būtinas“, – sako LSDDP sąrašo vedlys L.Linkevičius.

Kodėl pasirinko darbą LSDD frakcijoje?

L.Linkevičius yra sukaupęs valstybei naudingos darbinės patirties ir ją naudoja kasdien stiprindamas mūsų šalies įvaizdį užsienio politikoje, bendraudamas su Lietuvos išeiviais, žmonėmis, kurie myli savo kraštą.

„Gali pasirodyti, kad pasitraukus į opoziciją lengviau pelnyti rinkėjų simpatiją, nes kritikuojantys valdžią gali tikėtis didesnio rinkėjų palankumo. Bet atsakingi politikai turėtų rinktis ne atsarginių suolelį, o valdžios vairą ir jausti atsakomybę už žmones ir valstybę. Sprendimas likti koalicijoje kartu su socialdemokratinių pažiūrų – Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo frakcija – pirmiausia buvo atsakomybės ir darbų tęstinumo klausimas. Galiausiai, kad ir kaip nenorėtų pripažinti mūsų konkurentai ir priešininkai, LSDDP darbas šioje valdančioje koalicijoje pasiteisino. Mūsų frakcijos pastangomis didintos įvairios socialinės išmokos, pirmiausia tai „vaiko pinigai“, mūsų frakcija balsavo už įvairius verslo skatinimo ir inovacijų sprendimus, pvz., „žaliojo koridoriaus“ investuotojams, steigiantiems geriau apmokamas darbo vietas. Didintos pensijos, priimtas sprendimas dėl nemokamų vaistų senjorams. Registravome projektą dėl nemokamo mokslo kiekvienam Lietuvos jaunuoliui. Siekėme didesnių išmokų Lietuvos ūkininkams. Galiausiai sutarėme ir sėkmingai vykdome Lietuvos gynybos politikos užsibrėžtus tikslus, kuriais įsipareigojome didinti krašto apsaugos finansavimą iki 2 proc.“, – sako L.Linkevičius.

Užsakovo nuotr./Ministras L.Linkevičius
Užsakovo nuotr./Ministras L.Linkevičius

LSDDP kandidatų į Seimą sąrašo lyderis L.Linkevičius įsitikinęs: šie nuveikti darbai įrodo, kad „socdarbiečiai“ sugeba spręsti šalies problemas, o tai labai svarbu tokiose sudėtingose situacijose, kaip pandemija.

Tikisi aktyvaus pasaulio lietuvių palaikymo rinkimuose

Dėl COVIDv19 viruso ir karantino šalyje stojo gyvenimas, žmonės, verslas prarado pajamas, tad ekonomiką šiandien būtina atstatyti, o visuomenei suteikti saugumo jausmą.

„Turime pasirūpinti Lietuvos piliečiais, gyvenančiais Tėvynėje ir už jos ribų. Užsienio lietuviai nori saitų su Tėvyne, būti aktyvūs ne tik savo bendruomenėse, bet ir čia, Lietuvoje. Tai nėra tik įspūdis, susidarytas per dažnas darbines keliones. Tai patvirtina ne vienas mokslinis tyrimas. Didžioji dalis išvykstančiųjų išsiveža Lietuvą kartu: skaito lietuvišką žiniasklaidą, palaiko ryšius su artimaisiais, domisi šalies aktualijomis, nori prisidėti prie Lietuvos gerovės kūrimo, įsitraukti į valstybės politinį, kultūrinį, ekonominį gyvenimą, – mano L.Linkevičius. – Labai tikiuosi, kad mūsų tautiečiai aktyviai dalyvaus rinkimuose ir patvirtins, jog teisė turėti atskirą rinkimų apygardą iškovota neatsitiktinai“. Seimo rinkimuose pirmuoju LSDDP kandidatų sąraše esantis L.Linkevičius siūlo išnagrinėti partijų kandidatų įsipareigojimus ir rinktis LSDDP siūlomą artimiausios ateities planą Lietuvai, kuris realiai įgyvendinamas – „Už solidarią ir laimingą Lietuvą“!

Svarbu, kas pandemijos metu stos prie valstybės vairo

LSDDP pirmininkas, antruoju numeriu kandidatų į Seimą sąraše einantis Gediminas Kirkilas primena, jog būtent „socdarbiečių” komanda iki šiol užima lyderių vietą, kai reikia išspręsti svarbius klausimus šalies mastu.

„Mūsų žmonės turi patirties, ir išminties, kuriant strategijas ir įstatyminę bei teisinę bazę, priimant konkrečius sprendimus socialiniais, ekonominiais, žemės ūkio, krašto apsaugos, švietimo ir kt. klausimais. Mūsų frakcija iškovojo, kad vaiko pinigai būtų didinami, mūsų ministrai pasirūpino, kad žemdirbiai Europos Sąjungoje nebūtų diskriminuojami, kad padidėtų jų tiesioginės išmokos, kad nuvarginta pandemijos šalies ekonomika subsidijomis, paskolomis ir kitomis priemonėmis galėtų vėl užsikurti. Žmonės nori saugumo, tačiau pandemija dar nesibaigė, todėl svarbu, kas rudenį stos prie valdžios vairo. Tikiu, kad visuomenė įvertins mūsų darbus, kad ne kalbos juos sužavės, o pasiekti rezultatai, kurie akivaizdūs“, – sako LSDDP pirmininkas G.Kirkilas.

Užsakovo nuotr./LSDDP pirmininkas G. Kirkilas
Užsakovo nuotr./LSDDP pirmininkas G. Kirkilas

Numatyti konkretūs žingsniai, kaip pasiekti, kad Lietuva būtų solidari ir laiminga

Pasak G.Kirkilo, visą „socdarbiečių“ sąrašą puošią ne tik lyderis ir politikos grandai, bet ir jauni žmonės, kurie savo energija, užsidegimu, sąžiningu darbo ir gebėjimais gali prisidėti prie Lietuvos žmonėms duotų įsipareigojimų įgyvendinimo.

„Gerovės Lietuvą suprantame, kaip valstybę, kurioje vieningai ir laimingai gali gyventi visos kartos, Pritarsite, kad nesunku būti laimingam, kai galvos neskauda dėl didelių komunalinių mokesčių, galvosūkių, kaip išmaitinti šeimą ar nusipirkti senjorams reikalingų vaistų. Tam reikia ekonomikos spartesnio augimo ir didesnio lėšų perskirstymo per biudžetą. Siūlome spartesnį ekonomikos augimą, atveriant „žalią koridorių“ stambiems ir aukštos pridėtinės vertės darbo vietas kuriantiems investuotojams, pagalbą verslui ir ūkininkams, tuomet žmonėms nereikėtų prisitaikyti prie esamos situacijos ir savo ekonomines problemas spręsti renkantis nelegalų darbą ar išvykti į užsienį“, – teigia G.Kirkilas.

Partijos pirmininkas vardija priemones, kaip galima pasiekti užsibrėžtus tikslus: „Norime įveikti socialinę atskirtį, todėl didinsime valstybės remiamas pajamas, kelsime minimalią algą iki 1000 eurų, skatinsime šeimas auginti daugiau vaikų, didindami „vaiko pinigus“ iki 150 eurų. Sieksime, kad Lietuvos žmonės galėtų save realizuoti ir darbe, ir šeimoje, ir laisvalaikiu; todėl siūlome: užimtumo tarnybos sistemos pokyčius, kad perkvalifikavimas vyktų į aukštos pridėtinės vertės specialybes, kad sparčiai technologiškai tobulėjančiame pasaulyje atrastų vietą ne tik jaunimas, bet ir tie, kuriems 40, 50 ar 60 metų. Kai šeimos bus ramios dėl savo vaikų ateities, kai senjorai iš savo pensijos pajėgs nusipirkti ne tik vaistų, bet ir leis sau pietus kavinėje, o studentai bus užtikrinti nemokamomis studijomis, kai kartos gerbs viena kitą, galėsime sakyti – tikslą pasiekėme“.

Balsuokite už LSDDP sąrašą Nr. 9 ir kartu kurkime solidarią ir laimingą Lietuvą!


Politinė reklama. Bus apmokėta iš LSDDP rinkiminės sąskaitos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius