Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 25

LSDP vadovė dėl valdančiųjų nedeklaruotų akcijų: ministrams keliami aukštesni reikalavimai

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) vadovė europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė sako, jog „Ignitis grupės“ akcijų nedeklaravę energetikos ministras Dainius Kreivys ir finansų viceministras Gediminas Norkūnas sukėlė abejonių dėl savo veiklos skaidrumo.
Dainius Kreivys
Dainius Kreivys / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Tiek ministras D.Kreivys, tiek viceministras G.Morkūnas turi akcijų, kurios susijusios su „Igničiu“, ir kelia tam tikrą nepasitikėjimą ir klausimą dėl skaidrumo, ar ministras (ir viceministras) nėra pažeidžiami“, – penktadienį interviu Žinių radijui sakė V.Blinkevičiūtė.

Ji taip pat teigė buvusi nustebinta premjerės Ingridos Šimonytės ir finansų ministrės Gintarės skaistės reakcijos, kurios interesų konflikto šioje situacijoje neįžvelgė.

„Ir kas čia keisčiausia šitoj situacijoj ir šitoj istorijoj – tiek premjerė I.Šimonytė, tiek finansų ministrė G.Skaistė sako kad taip, mes žinojom, kad viceministras turi tų akcijų, čia nieko tokio. Kaip tai nieko tokio? Jei jis atsakingas už energetikos sritį, klausimų tada kyla visokių, dėl skaidrumo, dėl pažeidžiamumo“, – teigė V.Blinkevičiūtė.

Anot jos, net jei Vyriausybės atstovai tiesiogiai ir nesprendė klausimų, susijusių su bendrovėmis, su kuriomis yra susiję, ministrams visada keliami daug aukštesni skaidrumo reikalavimai.

„Ministras, mano supratimu, privalėjo ir privalo šitas akcijas deklaruoti. Tas ministras ar tas politikas, kuris vienaip ar kitaip susijęs su verslu, turi jas deklaruoti, priimdamas sprendimus turi nusišalinti, tai yra bendra praktika“, – kalbėjo socialdemokratų vadovė.

LRT antradienį paskelbė, jog energetikos ministras D.Kreivys netiesiogiai valdo „Ignitis grupės“ akcijas ir to nėra deklaravęs. Opozicija dėl šios situacijos kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK).

Premjerė I.Šimonytė antradienį nurodė nematanti problemų dėl D. Kreivio nedeklaruoto ryšio su „Ignitis grupe“, tačiau ragino palaukti VTEK išvadų.

Pasak LRT, „Igničio grupės“ akcijų turi ir to nebuvo tinkamai deklaravęs grupę tiesiogiai kuruojantis finansų viceministras Gediminas Norkūnas.

Finansų ministrė G.Skaistė kiek anksčiau žurnalistams sakė žinojusi, jog G.Norkūnas turi „Igničio grupės“ akcijų. Ministrė sakė dėl to problemų neįžvelgianti.

Prezidentūra antradienį pareiškė, kad tokia žiniasklaidos paviešinta informacija kenkia žmonių pasitikėjimui valstybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius