Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 26

Lukiškių aikštėje pamačius darbininkus kilo klausimas – ar tai jau memorialo statybos?

Vilniaus Lukiškių aikštėje jau kelias dienas praeiviai mato plušančius darbininkus, tad kyla klausimas, galbūt ruošiamasi pagaliau statyti memorialą „Laisvės kalva“ ar bent jo maketą? Tačiau bent kol kas to dar reikės palaukti. Šiuo metu Lukiškių aikštė tik tvarkoma, o ketvirtadienį pakvies riedlentininkus į vienos dienos Riedlenčių parką.
Tvarkoma Lukiškių aikštė
Tvarkoma Lukiškių aikštė / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Vienoje pagrindinių sostinės aikščių jau kelias dienas – sujudimas. Čia galima pamatyti būrį darbininkų su ryškiomis liemenėmis. Tačiau, kaip tikina Vilniaus miesto savivaldybė, nieko ypatingo šioje vietoje nevyksta.

„Šiuo metu aikštėje atliekami garantinio aptarnavimo darbai, įmonė „Infes“ lygina ir tvirtina plyteles“, – teigė savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

„Vilniaus miesto savivaldybės specialistai įpareigojo rangovą sutvarkyti Lukiškių aikštės granito plokštes. Darbus vykdžiusi bendrovė viską sutvarkys savo lėšomis ir Vilniaus miesto savivaldybei tai nieko nekainuos. Lukiškių aikštėje atliktiems darbams taikomas 5 metų garantinis terminas“, – direktorių papildė savivaldybės specialistai.

Paklaustas, ar dar nepradedami Andriaus Labašausko ir jo kūrinio „Laisvės kalva“ maketo pastatymo darbai, P.Poderskis tai paneigė, nors anksčiau tikino, kad jis gali išdygti dar birželį.

„Dėl kalvos maketo yra preliminariai kalbėta su darbo grupe, kuri koordinuos jo pastatymą, o pirmas šios grupės susitikimas numatomas liepos pradžioje“, – sakė direktorius ir patikslino, kad nei su liepos 6-ąją minima Valstybės diena, nei su jokia kita švente nuspręsta to nesieti.

A.Labašausko nuotr./Naujasis Lukiškių aikštės memorialo maketas
A.Labašausko nuotr./Naujasis Lukiškių aikštės memorialo maketas

Plačiau skaitykite Nesutarimus tebekeliančios „Laisvės kalvos“ maketą Lukiškių aikštėje žada dar birželį.

Tačiau artimiausiu metu Lukiškių aikštėje vis dėlto numatoma daug judesio ir garsų. Čia birželio 27-osios vakarą įsikurs Riedlenčių parkas – tik vieną vakarą galima bus skrieti riedlente be jokių apribojimų.

„PASIKVIESK draugą, sesę, tėtį, senelį, ATVYK į renginį, ATLIK savo triuką ir TAPK FILMO HEROJUMI. Skriek savo riedlente ar „longboard'u“, o mes filmuosime ir fiksuosime visus Tavo judesius. Neturi savo riedlentės – išmėgink mūsų! PATIRK energijos bombą – pamatyk riedlenčių ir „longboard’ų” šou, kurį kurs profesionalai. SUSIPAŽINK su riedlenčių ir „longboard'ų“ madomis“ – taip į renginį kviečia jo rengėjai – VšĮ „Sveikas miestas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius