Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 26

M.Laurinkus bet kada galės grįžti į diplomatinę tarnybą

Prezidentės Dalios Grybauskaitės iš diplomatinės tarnybos išvytas Mečys Laurinkus iki gyvenimo pabaigos išlaikys aukštą diplomatinį rangą ir pasikeitus politinėms aplinkybėms galės vėl sugrįžti į diplomatiją, rašo „Vilniaus diena“.
M.Laurinkus
M.Laurinkus / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Užsienio reikalų ministerija (URM) dienraštį informavo, kad nėra atšauktas prezidento Valdo Adamkaus 2008 metų birželio 25 dienos pasirašytu dekretu M.Laurinkui suteiktas nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus diplomatinis rangas.

Pagal įstatymą tai aukščiausias diplomatinis rangas, kuris gali būti suteiktas Lietuvos piliečiui. URM atkreipė dėmesį, kad nebeįmanoma iš buvusio Valstybės saugumo departamento vadovo ir ambasadoriaus Ispanijoje bei Gruzijoje M.Laurinkaus atimti nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus rango.

„Vadovaujantis Diplomatinės tarnybos įstatymu, šis diplomatinis rangas asmeniui suteikiamas iki gyvos galvos. Suteiktas rangas neatšaukiamas“, – tvirtinama ministerijos pranešime. Išsaugodamas diplomatinį rangą M.Laurinkus turės teisę grįžti į diplomatinę tarnybą, jeigu valstybės ir URM vadovai su tuo sutiktų.

„Su atleistaisiais ar ambasadoriaus kadenciją baigusiais aukšto rango diplomatais visada elgiamasi pagarbiai, pagal įstatymus ir atsižvelgiant į jų pačių pageidavimus“, – diplomatiškai tvirtinama ministerijos pranešime.

Tačiau pabrėžta, kad dabar jis nebus aprūpinamas darbu ministerijoje ar įtraukiamas į diplomatinį rezervą, nors tai ir neužkerta kelio ateityje to siekti.  Iš ambasadoriaus Gruzijoje pareigų M.Laurinkus atšauktas prieš mėnesį – sausio 29 d. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius