-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 05 14

M.Lingė: dėl V.Vasiliausko Seimas negali įpareigoti prezidentės

Kai kurių valdančiųjų nepasitikėjimą Lietuvos banko (LB) vadovu Vitu Vasiliausku prezidentės vyriausiasis patarėjas sieja su prezidento rinkimų kampanija. Pasak Mindaugo Lingės, prezidentė aiškinsis, kodėl esama nesusikalbėjimo tarp Lietuvos banko ir krizės tyrimą atliekančio Seimo komiteto bei stengsis į tai vienaip ar kitaip sureaguoti.
Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas susitinka su opozicijos atstovais
Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas susitinka su opozicijos atstovais / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Tai turime tąsą ir pasekmes tų procesų, kurie buvo dar iki pirmojo rinkimų turo. Tai tęsinys viso šito klausimo. Be abejonės, žiūrime, stebime procesus Seime, kuo pasibaigs rezoliucijų svarstymas“, – Žinių radijui antradienį teigė M.Lingė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Lingė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Lingė

Jis, be kita ko, teigė matantis nesusikalbėjimą tarp Lietuvos banko ir Seimo Biudžeto ir finansų komiteto.

„Matome iš tiesų tam tikro, galima apibūdinti, abipusio nesusikalbėjimo, tiek galbūt iš Lietuvos banko pusės, tiek iš komiteto pusės atskirais klausimais. Prezidentė aiškinsis situaciją ir pagal aplinkybes priims kažkokį būdą, kaip sureaguoti šituo klausimu“, – kalbėjo M.Lingė.

Pasak jo, Seimo rezoliucijos negali įpareigoti prezidentės inicijuoti jo atstatydinimą, kaip siūlo valdantieji, ar kokius kitus veiksmus.

„Nei viena, nei kitokia rezoliucija negali būti kažkokia įpareigojanti. Tai yra prezidento kompetencijos funkcija priimti atitinkamus sprendimus“, – aiškino M.Lingė.

Jis pabrėžė, kad Lietuvos banko savarankiškumą ir nepriklausomumą saugo ne tik Lietuvos įstatymai ir Konstitucija, bet ir Europos Sąjungos teisė.

Seimas antradienį turėtų svarstyti dvi rezoliucijas dėl V.Vasiliausko. Valdantieji Seimui siūlo jam pareikšti nepasitikėjimą, o opozicija atvirkščiai – išreikšti pasitikėjimą ir ragina V.Vasiliauską tęsti darbus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius