Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 12 06

M.Majauskas traukiasi pasiekęs dramos piką: kas toliau?

Antradienį Seime žlugo opozicijos rengta nepasitikėjimo procedūra Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku Mykolu Majausku, nes joje nedalyvavo valdantieji įtarę, jog opozicija taip bando išsaugoti poste šį politiką, kurį iš savo gretų pašalino konservatoriai. M.Majauskas pateikė staigmeną pranešęs, kad pagaliau pats traukiasi iš komiteto vadovo pareigų. Tačiau kol kas jis paliko paslaptį, kur pasuks jo karjera.
Mykolas Majauskas
Mykolas Majauskas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Apie M.Majausko atstatydinimo dramą ir jo ateitį 15min videolaidoje „15/15“ diskutavo Seimo opozicijos atstovė Agnė Širinskienė ir politologė Rima Urbonaitė.

A.Čiučiurkaitė: Agne, ar labai nustebote, kai M.Majauskas pasakė besitraukiantis?

A.Širinskienė: Ne, tikrai nenustebau. Manau, kad žingsnis yra pakankamai logiškas, nes situacija yra tokia, kad Seimas nepareiškė nepasitikėjimo, tiesiog Seimas leido M.Majauskui dirbti, valdantieji neatvyko netgi į posėdį.

Konservatorių frakcija turėjo galimybes viešai išsakyti ir pastabas, ir savo nepasitikėjimo priežastis, bet ir to nepadarė. Tai išties ta situacija parodė, kad tas nepasitikėjimas konservatorių Majausku, matyt, turi gilesnes priežastis , negu kad tik vienas vienintelis M.Majausko balsavimas kitaip, negu partija buvo įpareigojusi.

Bet aš puikiai suprantu ir (...) matau, kad M.Majauskas tą suprato, kad dirbti tokioje situacijoje, kada turi komitete tik opozicijos pasitikėjimą, bus labai sudėtinga. Tai šiuo atveju tas jo žingsnis pasitraukti suvokiant, kad darbas bus sudėtingas, yra suprantamas. Ir kaip politiką aš jį tikrai labai gerai suprantu.

A.Čiučiurkaitė: Ar jūs bendravote su M.Majausku po to, kai jis paskelbė apie savo sprendimą pasitraukti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius