TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

M.Navickienė su Islandijos kolega aptarė psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevenciją

Siekiant stiprinti vaikų ir jaunimo psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevenciją, reikėtų imti pavyzdį iš islandų, teigia socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.
Monika Navickienė
Monika Navickienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tą ji pareiškė trečiadienį po susitikimo su Islandijos švietimo ir vaikų reikalų ministru Asmunduru Einaru Dadasonu (Asmunduru Einaru Dadasonu).

„Taikli, vaikų ir jaunimo poreikius atitinkanti, jiems priimtina, šalia jų esanti, lengvai prieinama prevencija, rodo islandų pavyzdys, yra tai, kas tikrai veikia. Matyt, nereikėtų išradinėti dviračio ir remtis kolegų įdirbiu, kurį iliustruoja skaičiai“, – ministerijos pranešime cituojama M.Navickienė.

Bendraudama su Islandijos delegacija akcentavau, jog vaiko teisių, vaiko gerovės srityse per pastaruosius kelerius metus esame nuveikę ypatingai daug – nuo sisteminių pokyčių iki individualios, tikslinės pagalbos, tačiau erdvės augimui šioje srityje tikrai dar yra. Prioritetai ir toliau išlieka tie patys – nulinė tolerancija smurtui, pagalba pagal poreikius, išskirtinis dėmesys prevencijai“, – teigė ji.

Susitikime akcentuota, kad priėmus Socialinių paslaugų įstatymo pakeitimus, planuojama įteisinti naują socialinės priežiūros paslaugą – psichologinę ir socialinę reabilitaciją, kuri bus teikiama bendruomenėje vaikams, priklausomiems nuo psichoaktyviųjų medžiagų.

Dvišaliame susitikime taip pat pristatyta vaiko teisių apsaugos sistemos reforma, ministrė atkreipė dėmesį į nuo praėjusių metų liepos veikiantį įrankį – apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderį – kuris yra nukreiptas į greitą nukentėjusiųjų apsaugą, kai smurtautojas eliminuojamas iš aukų aplinkos.

Per šį laikotarpį išduota pusšešto tūkstančio tokių orderių.

Ministrė akcentavo Multidimensinės šeimos terapijos programą, skirtą vaikams ir jauniems žmonėms, dienos centrų indėlį, Europos socialinio fondo agentūros su 11 partnerių vykdomą projektą „Būk laisvas – nebūk priklausomas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius