Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 19

M.Puidokas kaltina M.Matijošaitį rengiant orgijas ir lėbaujant Seimo viešbutyje, „laisvietis“ tai neigia

Parlamentaras Mindaugas Puidokas ketvirtadienį kreipėsi į Seimą dėl, kaip vadino, nuolatinių kolegos Mariaus Matijošaičio orgijų, keliamų parlamento viešbučio bute ir trukdančių čia apgyvendintiems ukrainiečiams.
Marius Matijošaitis
Marius Matijošaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak M.Puidoko, kantrybės taurę perpildė, kai ukrainiečių šeima, apsigyvenusi jo užleistame bute Seimo viešbutyje virš M.Matijošaičio buto, naktį eilinį kartą atėjo prašyti, kad nebūtų triukšmaujama ir leista jiems ilsėtis.

Jiems, M.Puidoko žodžiais, buvo pagrasinta iškeldinimu per savaitę.

„Man nuoširdžiai gėda, nes žemina visų mūsų Seimo narių ir kaip institucijos autoritetą toks elgesys. Kreipiuosi į valdybą, kad dėl tokio pakartotinio elgesio būtų apsvarstyta. Dėl vidinių taisyklių, Seimo viešbučio gyvenimo pažeidimų Seimo narys būtų iškeldintas iš buto.

Mažiausia, ką galima padaryti, bent jau atsiprašyti tos ukrainiečių šeimos, kurie yra pabėgėliai iš karo zonos“, – ketvirtadienio rytą parlamento plenarinių posėdžių salėje pareiškė Mišriai Seimo narių grupei priklausantis politikas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mindaugas Puidokas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mindaugas Puidokas

M.Puidoko išplatintame pranešime rašoma, kad ukrainiečiai, apsigyvenę jo užleistame bute Seimo viešbutyje, buvo ir yra labai patenkinti sąlygomis ir dėkojo už galimybę gyventi bute.

Bet taip pat jam užsiminė, kad turi labai triukšmingą kaimyną aukštu žemiau.

„Tąkart jie išreiškė viltį, kad tai vienetiniai atvejai. Deja, tas baisus triukšmas vis kartojasi, trukdė ilsėtis naktį. O tas triukšmas būna jau ne tik savaitgaliais, bet ir šiokiadieniais. Ukrainiečiai šiame bute praleidžia visą nuo darbo likusį laiką, todėl paaiškėjo ir situacijos aštrumas.

Buto gyventojų liudijimu, iki paryčių skamba itin garsi muzika, girdisi triukšmas, dundėjimas, žmonių šauksmai, klyksmai ir pan. Jie bandė patys kalbėtis, prašyti, bet dažnai buto gyventojų būklė buvo tokia, kad jie nereaguodavo į skambutį į duris ir jų neatidarydavo“, – tikino parlamentaras.

Jis teigė kalbėjęs apie tai su Seimo viešbučio administratorėmis, kurios esą žino šią problemą, bet M.Matijošaitis į jų pastabas neva nereaguoja.

Seimo kanceliarija, pasak M.Puidoko, kolegos elgesiui įtakos daryti negali.

„Kantrybės taurė prisipildė, kai prieš dieną paskambinę ukrainiečiai pasiguodė, kad paryčiais, apie 4 val. neapsikentę vėl ėjo raminti triukšmingų kaimynų, prašydami bent patildyti muzika. Vietoj to, duris atidaręs asmuo, tikriausiai buto šeimininkas, pagrasino: „...jei esat kažkuo nepatenkinti, padarysiu taip, kad per savaitę būtumėte iškraustyti iš Seimo viešbučio!“

Akivaizdu, kad gėdą mums visiems darantį Laisvės partijos Seimo narį gali sustabdyti tik jo elgesio viešinimas, nes jis jaučiasi ,,aukštesniu“ už ,,paprastus mirtinguosius“, – pranešime aiškino parlamentaras.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pasiūlė M.Puidokui kreiptis į parlamento Etikos ir procedūrų komisiją, nagrinėjančią Seimo narių elgesį.

15min su M.Matijošaičiu susisiekti nepavyko. Naujienų portalui Delfi kolegos kaltinimus jis vadino absurdiškais.

„M.Puidokas daro politines akcijas prieš Laisvės partiją tikslingai ir nuolat jau pusantrų metų“, – Delfi sakė jis.

Pavyzdžiui, antradienį M.Matijošaitis sakė apie vidurnaktį negarsiai klausęsis muzikos, o kaimynai ukrainiečiai pradėjo stuksenti į lubas. Jis juos esą pakvietė į savo butą išgerti arbatos, paklausyti, kokiu garsu skamba muzika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius