Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 01 /16:15

Specialiojo liudytojo statuso sulaukęs M.Puidokas: mano sąžinė rami

Seimo nariui Mindaugui Puidokui ikiteisminiame tyrime dėl galimo papirkimo ir prekybos poveikiu ketvirtadienį suteiktas specialiojo liudytojo statusas, pranešė Generalinė prokuratūra.
M.Puidoko kabinete - krata
M.Puidoko kabinete - krata / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Kaip rašo BNS, specialiojo liudytojo statusas asmeniui suteikiamas, kai jis apklausiamas apie savo veiksmus, bet pagrindo įtarimams pareikšti nepakanka.

„Šiandien M.Puidokas buvo pakviestas į prokuratūrą apklausai ir jam buvo įteiktas prokuroro nutarimas dėl liudytojo, kuris gali būti apklaustas apie savo galimai padarytą nusikalstamą veiką, statuso suteikimo. Kitaip tariant, specialiojo liudytojo statuso suteikimo“, – 15min paaiškino prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Ji pabrėžė, kad ketvirtadienį M.Puidokas neišreiškė savo pozicijos dėl parodymų davimo ar nedavimo.

Prokuratūros atstovė teigė neturinti žinių, kada jis kitą kartą atvyks į prokuratūrą.

M.Puidokas: nieko nesu prašęs palaikyti abejotinų įstatymų projektų

M.Puidokas 15min atsiųstame komentare patvirtino esantis specialusis liudytojas ir pridėjo, kad teisinis tyrimas patvirtins jo teisumą.

Prokuratūros nutarime taip pat nurodyta, kad įtariamojo statusui suteikti duomenų nėra.

„Jaučiuosi ramus ir teisus, nes priimtas prokuratūros sprendimas patvirtino tai, ką sakiau anksčiau. 2021-07-01 man suteiktas specialiojo liudytojo statusas. Prokuratūros nutarime taip pat nurodyta, kad įtariamojo statusui suteikti duomenų nėra. Tai reiškia, jog įtariamojo statusas nesuteiktas ne dėl mano kaip Seimo nario esamos teisinės neliečiamybės“, – pabrėžia Seimo narys.

„Mano tikslas ir siekis, jog būtų nustatyta objektyvi tiesa ir pasiekti baudžiamojo proceso tikslai. Per visus 5 mano darbo Seime metus nei vieno kolegos Seimo nario niekada neprašiau palaikyti ar nepalaikyti abejotinų įstatymų projektų. Mano sąžinė rami – dirbau žmonių labui, kaip to ir reikalauja Konstitucija“, – teigiama parlamentaro pareiškime.

Papirkimas ir prekyba poveikiu

BNS primena, kad prokurorai atlieka tyrimą dėl Darbo partijos frakcijos nario M.Puidoko padėjėjo Kęstučio Motiečiaus Seimo patalpose Seimo nariui Matui Maldeikiui, kaip įtariama, pasiūlyto 50 tūkst. eurų kyšio.

Juo, tyrimo duomenimis, galėjo būti siekiama, kad Seimo narys asmeniškai palaikytų ir paveiktų kitus kolegas, kad būtų neribotam laikui atidėtas Azartinių lošimų įstatymo nuostatų, draudžiančių eksploatuoti į elektroninę automatų duomenų valdymo sistemą nesujungtus automatus, įsigaliojimas, numatytas lapkričio 1 dieną.

Šioje byloje įtarimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu pateikti K.Motiečiui ir azartinių lošimų ir lažybų bendrovės „Tete-A-Tete“ savininkui Samoilui Kacui.

Birželio 10 dieną Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai atliko kratą Seimo nario kabinete, po ko jis pareiškė patyręs smurtą – buvęs agentų smaugtas, suplėšyti jo drabužiai, iki kraujo sudraskyta ranka, atimti asmeniniai daiktai.

STT teigė, kad mobilieji telefonai iš Seimo nario paimti prievarta jam atsisakius juos pateikti.

Atlikus vidinį patikrinimą nustatyta, kad pareigūnų veiksmai buvo teisėti, o parlamentaras galėjo bandyti ištrinti tyrimui svarbius duomenis. Seimo narys, turėdamas su savimi mobiliuosius telefonus, užsidarė tualeto patalpoje ir pareigūnai turėjo pagrindo manyti, kad tuo metu jis galėjo iš mobiliojo ryšio telefonų ištrinti ikiteisminiam tyrimui galimai reikšmingą informaciją.

M.Puidokas savo ruožtu teigia esąs persekiojamas dėl savo politinės veiklos, o pareiškimais apie esą mėgintą ištrinti svarbią informaciją, pasak parlamentaro, žeminamas jo orumas.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka tyrimo grupė iš Generalinės ir Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo padalinių prokurorų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius