-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 17

Maištas laive: pareikštas nepasitikėjimas „Už Alytų“ lyderiui Tomui Pačėsui

Dalis judėjimo „Už Alytų“ narių ragina Tomą Pačėsą trauktis. „Rekomenduojame T.Pačėsui steigti savo judėjimą negadinant pozityvios visuomeninio judėjimo „Už Alytų“ ideologijos“, – spaudos konferencijoje sakė Sigitas Leonavičius.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmadienio pavakarę Alytaus miesto savivaldybėje vyko visuomeninio judėjimo „Už Alytų“ narių spaudos konferencija, kurios metu buvę bendražygiai pareiškė nepasitikėjimą dabartiniu jų lyderiu T.Pačėsu.

Judėjimo nariai paskelbė pareiškimą.

„2014 metų pabaigoje Visuomeninis judėjimas „Už Alytų“ buvo steigiamas siekiant kilnių ir pozityvių tikslų. Pagrindiniai jų: suburti Alytaus mieste gyvenančius, dirbančius ar kitaip su Alytumi susijusius asmenis Alytaus miesto problemoms spręsti, atstovauti miestiečių interesams ir juos ginti. Narių veikla buvo grindžiama pagarba žmonėms, noru jiems padėti, neabejingumu.

Deja, pozityvioji judėjimo ideologija ir koncepcija buvo paminta rinkimų laikotarpiu, kai judėjimo pirmininkas T.Pačėsas organizavo neetišką politinę viešinimo kampaniją ne tik kitų politinių oponentų, bet ir savo asociacijos narių atžvilgiu, taip pat neužtikrino tinkamo asociacijos valdymo, sudarydamas galimybę asociacijos nariams kandidatuoti kitų partijų sąrašuose, todėl

1. Mes, žemiau pasirašę visuomeninio judėjimo „Už Alytų“ tarybos nariai, atsiribojame nuo neetiškos politinės retorikos, nukreiptos prieš kitas politines partijas ir rinkimų komitetus rinkimų laikotarpiu, nes tai buvo daroma be judėjimo „Už Alytų“ tarybos narių pritarimo.

2. Mes, visuomeninio judėjimo „Už Alytų“ tarybos nariai, reiškiame nepasitikėjimą T.Pačėsui dėl jo autoritarinio, demokratiškumo bei teisėtumo principus paminančio judėjimo valdymo ir siūlome atsistatydinti bei palikti judėjimą, nes jo valdymo metodai ir ideologija prieštarauja visuomeninio judėjimo „Už Alytų“ koncepcijai – burti ir vienyti.

3. Rekomenduojame T.Pačėsui steigti savo judėjimą negriaunant pozityvios visuomeninio judėjimo „Už Alytų“ ideologijos“ – skelbiama išplatintame viešame pareiškime, kurį pasirašė 12 iš 18 „Už Alytų“ tarybos narių.

Praėjusią savaitę 6 judėjimo tarybos nariai iš „Už Alytų“ gretų pašalino 45 judėjimo narius. Jų pašalinimas buvo motyvuojamas nesumokėtu nario mokesčiu arba pačių narių prašymu trauktis iš judėjimo gretų.

Priminsime, kad į Alytaus miesto tarybą su „Už Alytų“ vėliava buvo išrinkti 5 tarybos nariai: Valius Micevičius, Sigitas Leonavičius, Tomas Pačėsas, Danutė Remeikienė ir mero posto siekęs Gediminas Daukšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius