Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 20 /10:52

Mantas Adomėnas ir Bronislovas Matelis dar nenusprendė, ar papildys konservatorių frakciją

Prisijungti prie Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos penktadienį Gabrieliaus Landsbergio kviesti parlamentarai kol kas nenusprendė, ar tai reikia daryti.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmadienio rytą Seime buvo planuota konservatorių frakcijos spaudos konferencija.

Tikėtasi, kad joje partijos pirmininkas G.Landsbergis praneš apie frakcijos pagausėjimą, tačiau spaudos konferencija neįvyko, o apie jos atšaukimą iš anksto nebuvo pranešta. Su G.Landsbergiu 15min pirmadienį susisiekti nepavyko.

Mišrioje Seimo narių grupėje dirbantis Mantas Adomėnas pirmadienį 15min sakė, kad dar sprendimo nepriėmė.

„Nežinau, artimiausiu metu, bet negaliu tiksliai pasakyti, tai dar susiję su tolesniais pokalbiais“, – paklaustas, kada apsispręs, sakė parlamentaras.

Pasikalbėti su G.Landsbergiu iki priimant sprendimą nori ir Mišrios Seimo narių grupės seniūnas, anksčiau „valstiečių“ frakcijoje dirbęs Bronislovas Matelis.

„Na, mes dar nebuvome su juo ir susitikę. Kaip suprantu, jeigu jis man parašė laišką, aš jam kažką turėčiau atrašyti (...) Manyčiau, kad artimiausiu metu mes dar pasimatysime, tiesiog dabar esu ne Vilniuje“, – teigė jis.

15min jau rašė, kad penktadienį B.Matelis bei iš konservatorių partijos pašalintas parlamentaras Mantas Adomėnas gavo G.Landsbergio kvietimą prisijungti prie šios partijos frakcijos Seime.

„Šios pavojų demokratijai rodančios tendencijos paskatino atidėti į šalį ideologinius nesutarimus ir susivienyti bendram opoziciniam veikimui tris klasikines ideologijas išpažįstančias partijas – konservatorius, liberalus ir socialdemokratus. Demokratines vertybes išpažįstantys Seimo nariai, priklausę kitoms frakcijoms ar Mišriai Seimo narių grupei, taip pat nutarė savo prisijungimu prie opozicijos sustiprinti demokratiją ginančiųjų bendruomenę“, – kvietime rašė G.Landsbergis.

Abu parlamentarai 15min prisipažino pasiūlymą rimtai svarstantys.

G.Landsbergis BNS penktadienį teigė, kad tokių išsiųstų kvietimų ir vykstančių pokalbių šiuo metu yra ne vienas, tačiau nuo platesnių komentarų susilaikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius