Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 29 /18:31

Mažeikių prokuroras įtariamas 1000 eurų kyšiu papirkęs teisėją, įtarimai slegia ir Kauno teisėją

Ketvirtadienį pareigūnai sulaikė teisėjo papirkimu įtariamą Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorą, dirbantį Mažeikiuose, Žilviną Gžimailą, praneša Generalinė prokuratūra.
Šešėlinė ekonomika
Kyšis / 123RF.com nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Ž.Gžimaila įtariamas davęs 1000 eurų dydžio kyšį Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėjui už tai, kad, nagrinėdamas vieną administracinę bylą, šis teisėjas priimtų palankų sprendimą Ž.Gžimailos pažįstamam privačiam asmeniui, pažeidusiam Kelių eismo taisykles.

Analogišką poveikį Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėjui galėjo daryti ir Kauno apygardos teismo teisėjas Ramūnas Antanavičius.

Ikiteisminio tyrimo duomenys taip pat leidžia pagrįstai manyti, kad analogišką poveikį Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėjui galėjo daryti ir Kauno apygardos teismo teisėjas Ramūnas Antanavičius. Prokuroro nutarimu, R.Antanavičiui šiandien suteiktas liudytojo, kuris turi teisę neduoti parodymų apie savo galimai padarytą nusikalstamą veiką, statusas.

Kauno apygardos teismo atstovė Milda Bučnytė BNS sakė, kad teisėjas R.Antanavičius šiuo metu dirba – pagal tvarkaraštį nagrinėja bylas.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė, kad šiuo metu „šiek tiek ankstoka“ kalbėti apie tai, ar bus kreipiamasi dėl teisėjo imuniteto panaikinimo.

LAT vadovas Kauno teisėją ragina dalyvauti tyrime dėl galimo kyšininkavimo

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Rimvydas Norkus paragino prokuratūros tyrime minimą Kauno teisėją dalyvauti tyrime dėl galimo neteisėto poveikio Mažeikių teisėjui nagrinėjant bylą.

„Kilus bet kokioms abejonėms teisėjo veiklos skaidrumu, teisėjas turi prisiimti atsakomybę ir dalyvauti tyrime tiek, kiek yra reikalinga“, – pranešime spaudai sakė R.Norkus

Pagal Konstituciją, teisėjas negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn (įskaitant ir įtarimų jam pareiškimą), suimtas, negali būti kitaip suvaržyta jo laisvė be Seimo, o tarp Seimo sesijų – be Prezidento sutikimo.

Šiuo metu vyksta būtini proceso veiksmai, sprendžiama dėl kardomosios priemonės skyrimo įtariamajam.

Generalinės prokuratūros pradėtą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas, tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai.

Generalinio prokuroro Evaldo Pašilio sprendimu, minėto prokuroro atžvilgiu ketvirtadienį taip pat bus pradėtas tarnybinis patikrinimas bei priimtas sprendimas dėl nušalinimo nuo pareigų tyrimo laikotarpiui.

„Matyt, bus priimtas sprendimas patikrinti už tam tikrą laiką ankstesnius prokuroro sprendimus galbūt jautresnėse bylose“, – žurnalistams sakė E.Pašilis.

Nuo 2014 metų pradžios ikiteisminiai tyrimai dėl įvairių korupcinio pobūdžio veikų buvo pradėti 5 prokurorų atžvilgiu, du iš jų – šiemet. Du buvę prokurorai per šį laikotarpį teismų pripažinti kaltais.

Iš viso šiuo metu yra atliekami du tokio pobūdžio ikiteisminiai tyrimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius