Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 07 15

Mažėja Seimo dauguma – Valerijus Simulikas traukiasi iš Socialdemokratų partijos

Šiauliuose buvę socialliberalai nusprendė atsiskirti nuo juos priglaudusių socialdemokratų partijos. „Mes dėkojame, tačiau pasirinkome kitą kelią“, – komentavo situaciją Seimo narys Valerijus Simulikas, tačiau tikrųjų atsiskyrimo motyvų nedetalizavo. Teigė, kad per artimiausias dvi savaites bus įkurta nauja partija, o dabar miesto taryboje esantys atsiskyrę nariai balsuos savo protu, o ne taip, kaip nuspręs socialdemokratai.
Valerijus Simulikas
Valerijus Simulikas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Valerijus Simulikas teigia, kad jau šią savaitę išstos iš Lietuvos socialdemokratų frakcijos Seime. Frakcija sumažės vienu nariu. Nuo šiol ją sudarys 39 socialdemokratai.

„Nieko blogo nenorime pasakyti socialdemokratams ir Edvardui Žakariui, tačiau mūsų kelias truputį skiriasi nuo jų kelio. Ačiū už darbą kartu. Planuojame dalyvauti savivaldybių rinkimuose savarankiškai ir tikime savo sėkme. Neplanuojame pasivadinti opozicija“, – komentavo atsisveikinimo laišką Seimo narys Valerijus Simulikas.

Seimo narys teigė, kad nuo šiol miesto Tarybos nariai Denisas Michalenka, Artūras Gedminas ir Juozas Pabrėža nebebus laikomi socialdemokratais ir patys spręs, kaip ir už ką balsuoti: „Nesusitapatiname su niekuo. Turime gerą trijų žmonių komandą taryboje. Artimiausiomis savaitėmis apie 70 mūsų žmonių išstos iš socialdemokratų partijos. Turime jau ir naujų narių.“

Sudėtinga kartais buvo situaciją pavadinti nesusipratimu, o ne sąmoningai kuriamomis intrigomis. 

Savo laiške visuomenei atsiskiriantieji rašo, kad buvę socialliberalai kaltinami Šiaulių socialdemokratų skyriaus komandos skaldymu. Tai viena  pagrindinių priežasčių išeiti iš šios partijos.

V.Simulikas kaltina socialdemokratus intrigomis. Laiške rašoma: „Iš kolegų socialdemokratų nesulaukėme didelio geranoriškumo – būta įvairių situacijų, kuomet pastebėjome norą konkuruoti, o ne dirbti ranka rankon. Bet stengėmės į tai nekreipti dėmesio, nors ir kaip sudėtinga kartais buvo situaciją pavadinti nesusipratimu, o ne sąmoningai kuriamomis intrigomis. Natūralu, kad įsiliejus į kitos partijos gretas nėra paprasta iš karto pasijusti natūralia komandos dalimi, bet mes ėjome koja kojon, sėdėjome kartu prie to paties laužo, kartu dirbome įvairiuose renginiuose.

Išgirdę, kad toks mūsų buvimas komandoje yra socialdemokratų skyriaus skaldymas, labai apgailestaujame. Būdami Šiaulių patriotai norėjome miestui nuveikti kuo daugiau gero kartu su socialdemokratais. Išgirdę, jog savo buvimu griauname jų komandą, apgailestaujame ir norime padėkoti socialdemokratams už tai, kad suteikė galimybę dirbti kartu, už tikėjimą mūsų jėgomis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius