Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 02

Medikai protestuos ir taupys ne tik savo, bet ir pacientų sąskaita

Gydymo įstaigas smaugia taupymo kilpa. jau dabar atsisakoma dalies tyrimų, taip pat kalbama, kad už dalį tyrimų ligoniai mokės iš savo kišenės.
Juodojo jumoro anekdotų situacijos, pasirodo, gali pasitaikyti ir realybėje.
Gydytojai / Gedimino Savickio/BFL nuotr.
Temos: 1 Taupymas

Kaip pranešė LTV laida „Šiandien“, trečiadienį medikai rengiasi protesto akcijai prie Seimo, nes įvedus naują darbo ir atostogų tvarką (vienodą visiems medikams) nebenori už tą pačią algą dirbti daugiau, o atostogauti mažiau (tai taikytina radiologams ir greitosios pagalbos gydytojams).

Be to, ligoninių vadovai ne kartą skundėsi, kad gydymo paslaugų finansavimas seniai neatitinka realybės. Iš biudžeto nuo sveikatos nurėžta dar 300 mln. litų. Todėl situacija išties sudėtinga.

Gydytojų vadovų sąjungos prezidentas Stasys Gendvilis sako, kad medikai stengiasi peržiūrėti teikiamas paslaugas ir atsisakyti mažiau efektyvių.  Stengiamasi koncentruotis į ten, kur daugiau pacientų.

Kol kas, pasak Lietuvos gydytojų sąjungos vadovo L.Labanausko, lėšų trūkumą ligoninės sprendžia rėždamos medikų algas, tačiau netrukus gali tekti ir pacientams patuštinti kišenes.

Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas sako nesąs stebukladarys. „Mes dabar susiduriame su problemomis, kurias reikia spręsti pusę metų“, – sakė A.Čaplikas.

Vyriausybė gegužę visiems medikams suvienodino darbo ir atostogų trukmę. Taip greitosios pagalbos, teismų medikai, radiologai už tą patį atlyginimą dirbs daugiau ir atostogaus mažiau.

Pasipiktinę tokiu sprendimu gydytojai reikalauja, kad nebūtų taupoma jų sveikatos sąskaita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius