-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 30

Mero žodis nieko nereiškia: darželį Vilniaus Bajoruose statys Vilniaus gatvę skandalingai remontavusi bendrovė

Vilniaus Bajoruose suplanuotas naujas vaikų darželis – vienas iš 4 sostinėje. Lankyti jį galės daugiau nei 200 vaikų, o statybų konkursą laimėjo bendrovės „Hidrostatyba“ ir „HSC Baltic“, pasiūliusios milijonu mažesnę sumą, nei buvo planuota. Tai tos pačios bendrovės, kurios tvarkė Vilniaus gatvę ir apie kurias meras Remigijus Šimašius yra sakęs, kad nenorėtų jų daugiau matyti sostinės objektuose.
Vaikų darželis „Prasminga jaunystė“
Vaikų darželis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Iki kitų metų Vilniuje planuojama pastatyti 4 naujus savivaldybės darželius – po vieną Verkiuose ir Pašilaičiuose bei du Pilaitėje, kuriuos galės lankyti dar apie 880 mažųjų vilniečių.

Darželyje bus 14 grupių

„Naujame statomame daugiau kaip 3 tūkst. kv. m. darželyje Bajorų kelyje bus įrengta 14 grupių su būtinomis pagalbinėmis patalpomis, iš kurių 3 grupės skirtos vaikams iki 3 metų bei 11 grupių vyresnio amžiaus vaikams. Taip pat bus įrengti du keltuvai ir liftas žmonėms, judantiems vežimėliuose, su visa pastato eksploatavimui reikalinga infrastruktūra“, – teigė Vilniaus savivaldybė.

Naujo darželio laukiantys tėvai kiek nerimauja. Į 15min kreipėsi vilnietis Edvinas, kuris neslėpė nuostabos, kad konkursą laimėjo bendrovė, apie kurią pats Vilniaus meras yra pasisakęs itin neigiamai.

„Nesibaigiant skandalams dėl Vilniaus gatvės rekonstrukcijos darbų kokybės ir iki šiol dar nepašalinus defektų, tai pačiai įmonei Vilniaus miestas patikėjo mūsų vaikų saugumą, vaikams skirto naujo darželio statybą, kurio vertė 3 mln. eurų. Jei ta įmonė nesugebėjo plytelių lygiai sudėti, tai nesugebės ir darželio pastatyti“, – teigė vilnietis.

Milijonu mažiau

Vilniaus savivaldybė patvirtino, kad savivaldybės skelbtą konkursą laimėjo bendrovių konsorciumas UAB „HSC Baltic“ ir UAB „Hidrostatyba“, pasiūliusios beveik milijonu eurų mažesnę kainą – 3,887 mln. (su PVM), nei buvo planuota (4,863 mln. eurų)

Konkursą laimėjo bendrovių konsorciumas UAB „HSC Baltic“ ir UAB „Hidrostatyba“, pasiūliusios beveik milijonu eurų mažesnę kainą.

„Sutartis su konkursą laimėjusiomis bendrovėmis bus pasirašyta ne anksčiau kaip balandžio 3 d. Šio projekto darbų įvykdymo priežiūrai savivaldybė skirs ypatingą dėmesį. Konkursą laimėjusių bendrovių konsorciumas UAB „HSC Baltic“ ir UAB „Hidrostatyba“ per 4 mėnesius nuo pirkimo sutarties įsigaliojimo dienos turės parengti darbo projektą ir per 11 mėnesių įgyvendinti projektą, t.y. pastatyti darželį mažiesiems vilniečiams“, – teigė Vilniaus savivaldybė.

Šios įmonės R.Šimašiaus nemalonę užsitraukė prieš metus, kai niekaip nesibaigė Vilniaus gatvės remontas – dėl įvairių priežasčių darbų pabaigtuvės nusikėlė iki liepos vidurio, nors planuota darbus baigti dar kovą.

Tuomet meras sakė: „Bet jeigu būtų rangovas, kuris moka normaliai organizuoti darbus, tos problemos jau galėjo būti išspręstos. Sakyčiau, pagrindinė yra rangovo problema. Ir jeigu nebus susiimta pačiu artimiausiu metu, padarysiu viską, kad to rangovo daugiau čia kojos nebūtų.“

Dabar paklaustas apie tai, kad tie patys rangovai vėl imsis didelio projekto sostinėje, meras kiek nustebo. Sakė informaciją turįs pasitikslinti, tačiau ir be šito užtikrino – bendrovės sulauks griežtos darbų kontrolės.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vaikų darželis
Sauliaus Žiūros nuotr./Vaikų darželis

Už vėlavimą baus visus

„Žinau, kad šios bendrovės vis bando dalyvauti vienur kitur. Mano pozicija yra labai aiški: būna ir gerų rangovų, kurie ko nors neapskaičiuoja – dėl darbų, terminų, būna tokių darbinių situacijų. Bet viešus projektus reikia valdyti tinkamai ir Vilniaus gatvei šis rangovas buvo visiškai nepasiruošęs. Jie paskutiniame etape vertėsi per galvą, bet kai pasakėme, kad konkrečiu laiku ateisime su antstoliu, buvo rimtai nustebę, kad čia kažkas rimtai žiūri į terminus“, – kalbėjo R.Šimašius.

Apie tai, kad būtina laikytis nustatytų terminų, meras įspėjo ir kitus rangovus. Vienas iš šiek tiek vėluojančių projektų yra Fabijoniškių baseinas, jo statytojai, anot R.Šimašiaus, jau įspėti, kad teks mokėti baudas pagal sutartyje numatytas sankcijas.

15min žiniomis, „Hidrostatyba“ ir „HSC Baltic“ laimėjo konkursą pasiūliusi kainą, kuri buvo mažesnė už konkurentų, likusių antroje vietoje, vos 33 tūkst. eurų. Kiti keturi konkurso dalyviai pasiūlė jau gerokai per 4,3 mln. eurų.

Vilniaus savivaldybė šiemet ketina pastatyti 6 darželių priestatus prie jau veikiančių darželių, kuriuos lankys apie 700 mažųjų vilniečių. Rajonai ir darželiai parinkti pagal esamą poreikį bei tinkamą statybai vietą, optimalią priestato vietą sklype bei laukiančių eilėje vaikų skaičių. Nauji moduliniai darželiai bus statomi prie lopšelių-darželių „Gabijėlė“, „Vandenis“, „Atžalėlės“, „Gintarėlis“, „Strazdelis“, „Medynėlis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius