Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 19

„Mes ne prieš, bet...“: kodėl S.Skvernelis ir R.Karbauskis padaro priešingai nei viešai pažada?

Antradienio 15min podkaste „Mes ne prieš, bet...“ žurnalistai Raimundas Celencevičius ir Ginas Dabašinskas aptarė tris naujienas – netikėtą 30 metų valdžiusio pirmojo ir vienintelio Kazachstano prezidento Nursultano Nazarbajevo atsistatydinimą, premjero Sauliaus Skvernelio užsienio politiką, kurią jis vykdytų, jei būtų išrinktas prezidentu, ir jo sprendimą į aplinkos ministro postą prezidentei teikti Seimo Aplinkos komiteto pirmininko Kęstučio Mažeikos kandidatūrą.

N.Nazarbajevo atsistatydinimas – intriguojantis, nes iki kadencijos pabaigos liko vos metai, o tiesioginiame eteryje pareigas palikęs Kazachstano lyderis taip ir neatskleidė, kodėl priėmė tokį sprendimą.

S.Skvernelio užsienio reikalų politika, kurią jis deklaruoja, vargu ar kuo skirtųsi nuo dabartinės Dalios Grybauskaitės, tačiau net ir labai atsargiai dėliodamas mintis premjeras sugebėjo pasakyti tai, kas jau privertė aiškintis užsienio reikalų ministrą.

O štai naujasis premjero pasirinkimas į aplinkos ministro postą – Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas K.Mažeika – atsirado po to, kai „valstiečių“ lyderiai S.Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis ne kartą viešai pareiškė: kad ministrais neturėtų būti Seimo nariai; kad po prezidentės sprendimo vasarį atmesti į ministrus siūlytos I.Gudžiūnaitės kandidatūrą naujo kandidato nebus ieškoma; kad svarstoma sujungti Energetikos ir Aplinkos ministerijas; kad ministro dairomasi tarp profesionalų, o ne Seime... Kodėl jiems taip nutinka?

Ir, galiausiai, ar taip jau baisu, kad, jei K.Mažeika, bus paskirtas, Vyriausybė bus vienalytė – vien vyrai.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika

Podkasto „Mes ne prieš, bet...“ kūrėjai – 15min vyr. redaktorius R.Celencevičius ir žinomas radijo bei televizijos laidų vedėjas, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Informacijos analitikos skyriaus vadovas Ginas Dabašinskas.

15min podkastas „Mes ne prieš, bet...“ transliuojamas kiekvieną darbo dienos vakarą. Jame R.Celencevičius ir G.Dabašinskas aptaria svarbiausius dienos įvykius, skandalus bei prognozuoja, kas nutiks rytoj. Ir rimtai, ir pajuokaudami.

Klausykite mūsų kiekvienos darbo dienos vakarą per portalą 15min ir naują audioplatformą 15min Klausyk. Kviečiame „Apple“ ir „Android“ vartotojus atsisiųsti programėlę!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius