Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 18

„Mes ne prieš, bet...“: kodėl valdžia rūpinasi žmogumi, bet žmogus nuo rūpesčio kenčia?

Penktadienį Lietuvoje buvo labai gražu – balta balta, lyg pati gamta laimintų premjero Sauliaus Skvernelio apsisprendimą siekti prezidento posto. Tačiau paskutinį šios savaitės 15min podkastą „Mes ne prieš, bet...“ žurnalistai Raimundas Celencevičius ir Ginas Dabašinskas pradėjo liūdna gaida. G.Dabašinskas buvo priverstas iš pradžių išklausyti ilgą kolegos pareiškimą apie tai, kodėl valdžia rūpinasi žmogumi, bet tas žmogus nuo to rūpesčio tik nukenčia.

Dėmesį prikausčiusi devynmetės tarptautinio įvaikinimo byla baigėsi drama: 15min išsiaiškino, jog teismas neleido jos įvaikinti šeimai iš Naujosios Zelandijos. Zelandai išvažiavo namo sugniuždyti, į globos namus sugrąžintai mergaitei teikiama psichologinė pagalba.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija nutarė, kad žmonėms bus daug geriau, jei dalyje Lietuvos pensijas į namus atneš ne Lietuvos pašto laiškanešiai, o privačios bendrovės. Rezultatas – nemaža dalis pensininkų jau dvi savaites nesulaukia pinigų, nors skaičiuoja kiekvieną centą.

15min atskleidė, jog nuo sausio įsigaliojęs Valstybės tarnybos įstatymas dosniai papildys valdininkų pinigines. Direktorių algos pakils net ir 500 eurų „į rankas“. Bet mokytojai, socialiniai darbuotojai, kultūrininkai, medikai į šią išrinktųjų puotą nepatenka, jiems reikia laukti ilgalaikės atlyginimų kėlimo programos.

Lietuvoje jau trečią mėnesį žiema – sniegas, ledas, tamsa. Žiaurios beprasmės mirtys, tačiau kelininkai tik dabar subruzdo, kad reikia surasti pinigų ir valyti bei tinkamai prižiūrėti ne tik greitkelius bei didmiesčius, bet ir rajoninius kelius.

Apie visa tai ir dar, beje, apie teisingumo ministro bandymą pažaboti antstolių ir notarų pelnus, Andriaus Tapino ultimatumo S.Skverneliui pabaigą ir net įsisiūbuojantį konfliktą Ukrainoje dėl bažnytinio turto pasikalbėję R.Celencevičius ir G.Dabašinskas dar priėjo vieningos išvados, jog S.Skvernelis jokiu būdu neturi dėl prezidentinės rinkimų kampanijos atsistatydinti iš premjero posto.

Kitas podkastas – jau pirmadienį, sausio 21 dienos vakarą.

Podkasto „Mes ne prieš, bet...“ kūrėjai – 15min vyr. redaktorius R.Celencevičius ir žinomas radijo bei televizijos laidų vedėjas, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Informacijos analitikos skyriaus vadovas Ginas Dabašinskas.

15min podkastas „Mes ne prieš, bet...“ transliuojamas kiekvieną darbo dienos vakarą. Jame R.Celencevičius ir G.Dabašinskas aptaria svarbiausius dienos įvykius, skandalus bei prognozuoja, kas nutiks rytoj. Ir rimtai, ir pajuokaudami.

Klausykite mūsų kiekvienos darbo dienos vakarą per portalą 15min ir naują audioplatformą 15min Klausyk. Kviečiame „Apple“ ir „Android“ vartotojus atsisiųsti programėlę! Taip pat mus jau galite klausytis „Podbean“ platformoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius