-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 16

„Mes ne prieš, bet...“: naujas keiksmažodis „Brexit“, perkama politika ir – kur dingo mergaitė?

Trečiadienio 15min podkastą „Mes ne prieš, bet...“ žurnalistai Raimundas Celencevičius ir Ginas Dabašinskas, žinoma, pradėjo nuo britų parlamentarų sprendimo atmesti susitarimą su ES dėl „Brexit“. Bet ką apie tuos britus daug kalbėti, jei jie patys nežino, ko nori?

Britai turi problemą – nežino, ko nori: išeiti, likti. Bet didžiausia problema, kad sprendimą dėl „Brexit“ turi priimti tie politikai, kurie netiki tuo, ką daro.

Tuo tarpu Lietuva turi kitą problemą – prieš rinkimus tampa akivaizdu, kad verslo struktūros atvirai veržiasi į valdžią. R.Celencevičius ir G.Dabašinskas aptarė lrt.lt ir 15min atskleistą Klaipėdos atvejį, kai uosto vadovo Arvydo Vaitkaus po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vėliava suburti uoste dirbančių kompanijų vadovai ne tik patys siekia būti išrinkti, bet ir remia kampaniją savo pinigais.

Aptarta ir garsiausia pastarojo meto tarptautinio įvaikinimo byla. Trečiadienį teismas priėmė sprendimą, ar leisti šeimai iš Naujosios Zelandijos įvaikinti devynmetę iš Kauno. Tačiau teismo sprendimas – paslaptis, nes taip saugoma vaiko teisė į asmeninio gyvenimo privatumą. Kada prasidės naujas sąjūdis „Kur dingo mergaitė?“

Neliko be dėmesio ir naujieji socialdemokratų „bebrai“ – trečiadienį paskelbta, kad į šią senosios nomenklatūros, susibūrusios į Lietuvos socialdemokratų darbo partiją, paliktą politinę jėgą tarsi mostelėjus burtų lazdele sustojo kontroversiškai pagarsėję „generolai“, anksčiau vadovavę šalies jėgos struktūroms ir tarnyboms.

Na, ir G.Dabašinskas neišturėjo nepakalbėjęs apie Ramūno Karbauskio bei Gabrieliaus Landsbergio disputą bei bandė įpiršti naratyvą, kad Gabrielius pats kaltas. Jei norite sužinoti, dėl ko – klausykitės iki pabaigos.

Podkasto „Mes ne prieš, bet...“ kūrėjai – 15min vyr. redaktorius R.Celencevičius ir žinomas radijo bei televizijos laidų vedėjas, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Informacijos analitikos skyriaus vadovas Ginas Dabašinskas.

15min podkastas „Mes ne prieš, bet...“ transliuojamas kiekvieną darbo dienos vakarą. Jame R.Celencevičius ir G.Dabašinskas aptaria svarbiausius dienos įvykius, skandalus bei prognozuoja, kas nutiks rytoj. Ir rimtai, ir pajuokaudami.

Klausykite mūsų kiekvienos darbo dienos vakarą per portalą 15min ir naują audioplatformą 15min Klausyk. Kviečiame „Apple“ ir „Android“ vartotojus atsisiųsti programėlę!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius