Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 08

„MG Baltic“ įdarbintas buvęs prokuroras Ramutis Jancevičius: „Nesiruošiu nieko aiškinti. O jums patarčiau rašyti labai atsargiai“

Valstybės saugumo departamento (VSD) rašte Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui minimi „MG Baltic“ atstovų ryšiai ir įtaka teisėsaugoje. Užsimenama, kad koncerno atstovai ne tik rinko informaciją, palaikė kontaktus su Vilniaus ir Kauno apygardų prokurorais, bet ir atsidėkojo už patarnavimus įdarbinimu.
Ramutis Jancevičius
Ramutis Jancevičius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Buvęs Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius 2016 metų spalio mėnesį įsidarbino būtent „MG Baltic“ koncerno rizikos valdymo vadovu.

Tuo metu duodamas interviu žiniasklaidai buvęs teisėsaugos atstovas tikino dėl darbo siūlymo apsisprendęs per vieną dieną. Buvo pranešama, kad dėl sveikatos pareigas koncerne jis eis laisvu grafiku.

15min antradienį susisiekus su R.Jancevičiumi ir pasiteiravus apie jo įsidarbinimo aplinkybes bei VSD raštą, jis žurnalistui primygtinai siūlė atsargiai rašyti šia tema ir rekomendavo pasitikrinti psichinę sveikatą Naujojoje Vilnioje.

„Esu labai užsiėmęs“, – atsiliepęs tikino R.Jancevičius. Sužinojęs, kad klausiama bus apie VSD rašte minimus „MG Baltic“ bandymus stiprinti pozicijas teisėsaugos institucijose, buvęs prokuroras pradėjo kikenti.

„Prie ko čia aš?“, – klausė buvęs Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras. „Jei surasit mano pavardę, tai tada aš su jumis galėsiu kalbėtis“, – atrėžė R.Jancevičius.

„Jeigu rasite žodį „prokurorai įdarbinti koncerne“, tai tada jūs parašysit, kad „prokurorai įdarbinti“, tada bylinėsimės teisme“, – žadėjo buvęs prokuroras.

„Ne prokurorai, o teisėsaugos pareigūnai. Jeigu jūs turite omenyje, kad teisėsaugos atstovas yra prokuroras vien, tai tada sėkmės. Mes susitiksim žinot kurioj vietoj“, – perspėjo R.Jancevičius.

Paklaustas, ar nemano, jog įtarimo šešėlis gali kilti būtent dėl jo veiklos, nes jis baigęs karjerą teisėsaugoje įsidarbino „MG Baltic“ rizikos valdymo vadovu, R.Jancevičius pažėrė patarimų.

„Jei jums taip atrodo, tai aš turiu jums vieną patarimą – labai gerai gydo šitas ligas Naujojoje Vilnioje“, – aiškino buvęs prokuroras.

„Nesiruošiu nieko komentuoti. Nesiruošiu nieko aiškinti. O jums patarčiau rašyti labai atsargiai“, – sakė R.Jancevičius, teigdamas, kad yra susipažinęs su pažyma ir ten pažymima apie susidomėjimą Generaline prokuratūra.

Klausiamas apie įsidarbinimą „MG Baltic“ koncerne R.Jancevičius ragino skaityti jo atsiminimų knygą.

„Knygą perskaitykit ir suprasit, kodėl aš įdarbintas, įsidarbinau koncerne“, – aiškino jis, ragindamas „pedantiškai tiksliai rašyti“.

„Pagal faktines aplinkybes aš galėčiau būti ir šventu tėvu“, – į žurnalisto klausimą, ar nemano, kad sutapimai ir faktinės aplinkybės verčia įtarti jo asmenį, atsakė R.Jancevičius.

„Ieškokit kitų pavardžių. Aš jas žinau. Aš ne saugumo pareigūnas ir nesiruošiu jums jų atskleisti. Saugumiečiai tik atskleidžia paslaptis. Už pinigus, nepinigus... Čia kitas dalykas“, – paslaptingai pokalbį užbaigė buvęs Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius