-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 20

„MG Baltic“ nenori, kad V.Bakas kalbėtų apie koncerno žalą valstybei: kreipėsi į teismą

Koncernas „MG Baltic“ antradienį kreipėsi į teismą prašydamas pripažinti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Vytauto Bako viešai paskleistus duomenis neatitinkančiais tikrovės ir pažeidžiančiais ieškovo dalykinę reputaciją bei taikyti laikinąsias apsaugos priemones.
MG Baltic
MG Baltic / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Koncernas žiniasklaidai išplatintame pranešime teigia, kad teismo prašoma pripažinti V.Bako teiginius, kad „MG Baltic“ veikla atitinka organizuotos nusikalstamos grupės (organizuoto nusikalstamumo) požymius ir „MG Baltic“ padarė valstybei apytiksliai 500 mln. eurų žalą, neatitinkančiais tikrovės ir pažeidžiančiais ieškovo dalykinę reputaciją.

Taip pat prašoma taikyti laikinąsias apsaugos priemones – uždrausti V.Bakui iki teismo sprendimo nagrinėjamoje civilinėje byloje įsiteisėjimo dienos viešai skleisti teiginius, kad „MG Baltic“ yra organizuota nusikalstama grupė ir (ar) padaręs nusikalstamas veikas, dėl kurių nėra priimtas įsiteisėjęs apkaltinamasis teismo nuosprendis bei viešai skleisti teiginius apie „MG Baltic“ veiklą, kuriais būtų teigiama, kad ieškovas neteisėtais veiksmais padarė valstybei apytiksliai 500 mln. eurų žalą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Bakas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Bakas

„Politikai, atstovaujantys valstybei, privalo prisiimti asmeninę atsakomybę už savo žodžius ir veiksmus. Jei politikas, prisidengęs valstybės gynimo vėliava, skleisdamas dezinformaciją ima siekti asmeninės naudos ir politinių tikslų, jis pats tampa grėsme teisinei valstybei ir demokratijai. Tokių atvejų istorijoje matėme jau ne kartą ir visais jais už neteisėtus politikų žaidimus tenka susimokėti žmonėms“, – teigia koncerno korporatyvinių reikalų ir komunikacijos direktorius Tadas Marčiukaitis.

Koncernas „MG Baltic“ anksčiau yra pateikęs ieškinį teismui dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) rašte parlamentarams pateiktų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir pažeidžiančiais dalykinę reputaciją.

Seimas patvirtino daugiau nei pusmetį trukusio Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) tyrimo išvadas dėl neteisėto poveikio politiniams procesams. Jose koncerno „MG Baltic“, Rusijos įmonės „Rosatom“ veiklos siekiant daryti neteisėtą įtaką įvertintos kaip keliančios grėsmę valstybės sąrangai ir nacionaliniam saugumui.

NSGK taip pat tyrė verslininkų bandymus daryti neteisėtą įtaką politikams, valstybės įmonių, institucijų vadovams, darbuotojams, tirti partijų finansavimo mechanizmai. Komiteto pirmininkas V.Bakas yra minėjęs, kad dėl minėtų neskaidrių sandorių valstybė galėtų atgauti jai galbūt padarytą 1,5 mlrd. eurų žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius