-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 29

„MG Baltic“ vadovas Darius Mockus: jei surastas Vasario 16-osios aktas liks Vokietijoje, už jį milijono nemokėsime

Naujienų agentūra BNS trečiadienį pranešė, kad Vokietijos diplomatiniame archyve aptiktas Vasario 16-osios akto originalas lietuvių kalba. Koncernas „MG Baltic“ yra paskelbęs, kad sumokės milijoną eurų jį radusiam asmeniui, tačiau yra papildomų sąlygų.
Darius Mockus
Darius Mockus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai, kad Vasario 16-osios akto originalas aptiktas Vokietijos diplomatiniame archyve, BNS patvirtino Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Liudas Mažylis.

15min kreipėsi į koncerno „MG Baltic“ vadovą ir savininką Darių Mockų, kurio pasiteiravo, ar pažadas radusiam nepriklausomybės aktą sumokėti milijoną eurų bus įvykdytas.

„Aš nežinau, ar Nepriklausomybės aktas surastas, bet pradėkime nuo to, kad jis turi būti ne archyvuose, o čia. Mes turime išmokėti grąžinę Lietuvai, o ne, kad rastas.

Tai džiugina, bet premija išmokama tik jam patekus į Lietuvą, o ne tai, kad mes žinome ir džiaugiamės, kad jis yra archyve.“

Paklaustas, ar premija bus sumokėta, jei Nepriklausomybės aktas liks Vokietijoje, D.Mockus atsakė: „O už ką tada išmokėt? Mes ne už informaciją sumokam, o fiziškai gavę dokumentą.“

Pasitikslinus, ar premija aktą radusiam asmeniui bus sumokėta, jei Vokietija šį dokumentą Lietuvai padovanos, D.Mockus nurodė: „Čia dabar aš taip jums į tą klausimą neatsakysiu. Jei Vokietija padovanos, tai reikės žiūrėti visas aplinkybes.“

D.Mockus: dėl premijos už Vasario 16-osios aktą dar spręs teisininkai.

Vėliau LRT laidoje „Dėmesio centre“ D.Mockus, beje, trečiadienį šventęs 52-ąjį gimtadienį, visgi jau užtikrintai patvirtino, kad milijonas tikrai bus išmokėtas, jeigu aktas grįš į Lietuvą. Suma bus išmokėta proporcingai tiems, kurie prisidėjo prie akto suradimo ir grąžinimo į Lietuvą. D.Mockus LRT laidoje pasakojo, kad paprastai neatsiliepia, kai skambina žmonės iš jam nežinomų numerių. Tačiau šįkart kažkodėl pakėlė ir pirmą kartą nepasigailėjo. Skambino 15min žurnalistas ir pranešė, kad rastas Vasario 16-osios aktas.

D.Mockus taip pat negalėjo pasakyti, ar premija bus skirta būtent dokumentą radusiam Vytauto Didžiojo universiteto profesoriui Liudui Mažyliui.

„Kai aktas bus perduotas Lietuvos valstybei, premija bus išmokėta. Tą dalyką dabar jau nuspręs teisininkai. Yra smulkūs techniniai dalykai. Dar jis neperduotas, nenoriu spekuliuoti. Kad premija bus išmokėta pristačius, tą galiu pasakyti. O kaip, kokiais būdais ir kam, mes matysime“, – BNS sakė „MG Baltic“ prezidentas.

VIDEO: Nepriklausomybės akto signatarai: faktai, atskleidžiantys asmenybes

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius