Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 11 09 /16:32

Migrantų srautas auga: į Lietuvos teritoriją neįleisti 174 neteisėtai bandę patekti asmenys

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis portalo 15min videolaidoje „15/15“ antradienį pranešė, kad į Lietuvą iš Baltarusijos bandančių neteisėtai patekti migrantų srautas smarkiai auga. Jis pranešė, kad šią parą į Lietuvą jau neįleisti 174 migrantai.

Pasak G.Mišučio, pietinėje Lietuvos dalyje, kuri yra arčiau Baltarusijos ir Lenkijos sienos, stebimas padidėjęs migrantų judėjimas, yra priartėjančių ir atitolstančių grupių. Anot jo, praėjus daugiau nei dviem trečdaliams paroms į Lietuvą per šį laiką neįleisti jau 174 migrantai. G.Mišutis teigė, kad judėjimo prie sienos yra ir šis skaičius dar nėra galutinis.

Anot jo, dauguma migrantų neįleisti pietinėje Lietuvos dalyje, ypač ruožuose arčiau Lenkijos–Lietuvos–Baltarusijos sankirtos.

G.Mišutis teigė, kad yra prie Lietuvos sienos priartėjusių ir stebimų migrantų grupių, bet neaišku, kiek jų ryšis bandyti kirsti sieną.

Antradienį 9 val. ryto VSAT pranešė, kad per praėjusią parą pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neleido patekti 73 migrantams. Įleistųjų į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių pirmadienį nebuvo. Vėliau pranešta, kad neįleistųjų skaičius padidėjo iki 100.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 6017.

VSAT teigimu, antradienio rytą situacija Lietuvos pasienyje su Baltarusija buvo stabili, kontroliuojama. Pasieniečių pajėgos perdislokuotos, kai Baltarusijoje esantys migrantai didele kolona patraukė link Lenkijos sienos ir bandė ją šturmuoti. Pranešama, kad pirmadienį ten buvo susirinkę apie 1–2 tūkst. neteisėtų migrantų. Vėliau būta pranešimų, kad prie Baltarusijos sienos su Lenkija susikaupė ne mažiau nei 3 tūkst. migrantų.

Socialiniuose tinkluose pasirodė pranešimų, kad esą baltarusių pareigūnai dalį jų vežė prie Lietuvos sienos netoli Kapčiamiesčio Lazdijų rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius