-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 12

Milda Bartašiūnaitė: ministras Gintaras Steponavičius siūlė praleisti naktį viešbutyje

Su Liberalų sąjūdžiu į Seimą kandidatuoti ketinusi Milda Bartašiūnaitė teigia iš švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus sulaukusi siūlymo praleisti su juo naktį viešbutyje. Ministras neneigia siuntęs jaunai moteriai SMS žinutes, tačiau ginasi prie jos priekabiavęs.
Mildos Bartašiūnaitės gautos SMS žinutės
M.Bartašiūnaitės gautos SMS žinutės / Luko Balandžio nuotr.

Istorijos pradžia: Milda Bartašiūnaitė užsiminė apie dviprasmiškas politiko žinutes ir nori buvusių partijos narių atsiprašymo

Save politikoje išbandyti ketinusi M.Bartašiūnaitė 15min.lt papasakojo nedviprasmiško G.Steponavičiaus pasiūlymo sulaukusi pernai spalio mėnesį vykusiame Liberalų sąjūdžio suvažiavime.

Jos teigimu, oficialioji renginio dalis baigėsi politinės jėgos pirmininko Eligijaus Masiulio gimtadienio paminėjimu. „Po to G.Steponavičius su keliais draugais išvažiavo pas ministrą švęsti. Jis pasiteiravo, ar būsiu čia, nes žadėjo sugrįžti. Tai man pasirodė keista“, – pasakojo moteris.

Po kiek laiko ji iš ministro sulaukė SMS žinutės, kurioje šis teigė grįžtantis į viešbutį pratęsti linksmybių.

„Gerai, jei nesi prisirišusi prie kambariokės, užsisakau viešbuty kambarį“, – tokia žinutė atskriejo į M.Bartašiūnaitės mobilųjį telefoną.

Moteris teigė G.Steponavičiui parašiusi, kad jeigu jis išgėrė, tegu atsargiau svaidosi pasiūlymais, tačiau jis atrašė: „Siaubas. Bėda, kad aš negirtas. Jau lipam į taksą link Sky Bar“.

„Ir jis atvažiavo į šį barą, kuriame linksminosi nemaža kompanija. Jis pirko man gėrimus, tačiau ministrą perspėjau, kad aš neprisigeriu. Taigi pasakiau užuominą, kad jis nesistengtų ir iš manęs

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Milda Bartašiūnaitė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Milda Bartašiūnaitė

nieko nesitikėtų, – pasakojo pašnekovė. – Vėliau jis pradėjo kviesti mane į savo kambarį viešbutyje. Mandagiai atsisakiau, tačiau ministras supyko, įsižeidė kaip mažas vaikas. Nuėjo net neatsisveikinęs.“

Po šio nemalonaus įvykio M.Bartašiūnaitė patraukė linksmintis toliau, tačiau beveik 2 valandą nakties ji sulaukė dar vienos žinutės iš G.Steponavičiaus. „1002. Prisijungsi?“ – parašė ministras. Ir šį pasiūlymą M.Bartašiūnaitė ignoravo.

„Kitą rytą jis su manimi net nesisveikino“, – stebėjosi moteris.

G.Steponavičius: siūliau praleisti vakarą su kompanija

Švietimo ir mokslo ministras G.Steponavičius neneigė rašęs moteriai SMS žinutes, tačiau tikino, kad ji visą pokalbį bando pakreipti taip, kaip jai naudinga. Beje, 15min.lt su ministru susisiekė būtent tuo telefono numeriu, kuriuo buvo siųstos žinutės M.Bartašiūnaitei.

15min.lt su ministru susisiekė būtent tuo telefono numeriu, kuriuo buvo siųstos žinutės M.Bartašiūnaitei.

Išklausęs 15min.lt klausimus ministras pirmiausiai akcentavo, kad M.Bartašiūnaitė yra žinoma kaip provokuojančiai besielgianti moteris.

„Tokią jos versiją priimti už gryną pinigą būtų nerimta. Aš galiu tik tiek pasakyti: taip, buvo praėjusį spalio mėnesį partijos suvažiavimas, buvo neformali dalis, ir jeigu kam nors atrodo, kad iš mano pusės buvo daryti vienokie ar kitokie veiksmai... Galiu tik tiek pasakyti – buvo neformalus pratęsimas, taip, jai buvo parašyta žinutė, siūlanti pratęsti toliau su kompanija vakarą. Jeigu tai norima pateikti kaip veiksmus, kuriuos, kaip ji teigia, aš bandžiau daryti, mano supratimu, ši versija tikrai neturi pagrindo“, – teigė ministras.

Anot ministro, partijos suvažiavimas truko dvi dienas. „Vakaras buvo su didele kompanija, ir ne ji viena tokias žinutes galėjo gauti, nes  ten, kur vyko ir suvažiavimas, ir neformalioji dalis, buvo keli šimtai partijos kolegų. Jos tokius mėginimus pritempti laikau bandymu jai būdingu stiliumi krautis kapitalą. Bet tai nereiškia, kad mes ant tokio kabliuko kibsime. (Tame kambaryje – aut.) buvo nemaža kompanija. Versija, kokią ji mėgina piešti, yra atspindinti jos tikrąjį veidą ir stilių žūtbūt siekti viešumos“, – tvirtino G.Steponavičius.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis komentarų šiuo klausimu nedalija. „Nenoriu dalyvauti reklaminėse kampanijose ir nieko nekomentuosiu. Pasakiau viską, ką norėjau pasakyti, skambinkite G.Steponavičiui, nelabai suprantu, kodėl skambinate man“, – 15min.lt sakė partijos vadovas.

Tikėjosi D.Teišerskytės atsiprašymo

Liberalų sąjūdis anksčiau planavo M.Bartašiūnaitę kelti kandidate artėjančiuose Seimo rinkimuose, tačiau vėliau persigalvojo. Moteris 15min.lt pasakojo, kad ją įžeidė ne tik partijos Vilniaus rajono skyriaus pranešimas, kuriame ji buvo prilyginta „valinskininkams“ bei kritikuoti jos vieši pasisakymai. Buvusią kandidatę labai įskaudino liberalės parlamentarės Dalios Teišerskytės frazė: „Mes jas iškėlėme kaip šūdą ant šakių.“

Buvusią kandidatę labai įskaudino liberalės parlamentarės Dalios Teišerskytės frazė: „Mes jas iškėlėme kaip šūdą ant šakių.“

„Ji pasakė, kad jai gėda, jog partija iškėlė tokią kandidatę, kad aš galvoju užpakaliu ir viskas, ką turiu parodyti, yra užpakalis“, – piktinosi M.Bartašiūnaitė.

„Jeigu D.Teišerskytė mane kritikuoja ir aiškina, kad aš neturiu teisės lįsti į tokią šventovę kaip Seimas, galima pamanyti, kad kiti toje partijoje atitinka keliamus reikalavimus. Tačiau žmonės, kurie rizikuoja savo reputacija, savo šeimos gerove, priima tokius kvailus sprendimus, negali vadovauti švietimo sistemai“, – pabrėžė ji.

M.Bartašiūnaitė pasakojo, kad po to, kai buvo atšaukta iš kandidačių į Seimą, susitiko su Liberalų sąjūdžio atsakinguoju sekretoriumi Raimondu Imbrasu. „Aš jam pasakiau, kad jo bendrapartietė stipriai pamynė mano garbę ir orumą. Tikėjausi, kad tiek partijos Vilniaus rajono skyrius, tiek D.Teišerskytė manęs atsiprašys“, – sakė ji.

M.Bartašiūnaitė tikino, kad ją suglumino R.Imbraso reakcija, kuomet ji užsiminė apie G.Steponavičiaus siųstas žinutes.

„Iš pradžių jis manė, kad blefuoju. Vėliau bandė visa tai sumenkinti sakydamas, kad nieko čia tokio, kalbėjo, kad gal ministras buvo girtas, pasidavė silpnumo akimirkai, kam taip neatsitinka. Dar vėliau spėliojo, ar tai tik nebus mano kaltė, ar aš jo neišprovokavau, – pasakojo moteris. – Galiausiai pradėjo grasinti: mergaite, žiūrėk, ką darai. Aš atsakiau, kad ne viena aš turiu žiūrėti ką darau, kiti taip pat turėtų būti atsakingi už savo veiksmus.“

Su R.Imbrasu ir D.Teišerskyte 15min.lt susisiekti nepavyko. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius