-65% metinei prenumeratai! Išskirtinis pasiūlymas.
Išbandyti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 05 19

Minimos pasieniečio G.Žagunio žūties metinės

Penktadienį minimos pirmojo po Nepriklausomybės atkūrimo tarnyboje nužudyto pasieniečio Gintaro Žagunio 26-osios mirties metinės.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Alfredo Pliadžio nuotr.

Ant G.Žagunio kapo sostinės Antakalnio kapinėse bus padėta gėlių, vėliau Šalčininkų rajono Dieveniškių miestelio Švč. Mergelės Marijos Rožančinės bažnyčioje bus aukojamos šv. Mišios, pareigūno žūties vietoje, pasienyje su Baltarusija esančiame Šalčininkų rajono Krakūnų kaime, prie jam skirto paminklo, vyks iškilmingas minėjimas.

Minėjimo dalyviai taip pat stebės Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) sraigtasparnio skrydį, skirtą G.Žaguniui atminti ir sienos su Baltarusija ruožui, kurį jis saugojo, kontroliuoti.

Po šio renginio jo dalyvius pasieniečiai pakvies į Šalčininkų rajono Poškonių kaime esančią VSAT užkardą, kuriai suteiktas G.Žagunio vardas. Čia jie papasakos apie savo darbą saugant sieną su Baltarusija, svečius pavaišins pasienietiška koše, pranešė VSAT.

Laisvės gynėjas Šalčininkų užkardos Dieveniškių patrulių tarnybos baro pamainos viršininkas 33-ejų G.Žagunis pasienyje su Baltarusija esančiame Krakūnų kaime tarnybos metu buvo nušautas 1991 metų gegužės 19 dieną. Jį nužudė iš Baltarusijos atvažiavę ginkluoti užpuolikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius