Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 08 /13:38

Ministerija pradėjo tyrimą dėl nušalinto aplinkosaugininko

Aplinkos ministerija pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl nušalinto Klaipėdos aplinkosaugininko, kuris su ministru Simonu Gentvilu ir jo patarėju pasidalijo informacija apie Būtingės naftos terminale gruodį išsiliejusią naftą.
Aplinkos apsaugos departamentas
Aplinkos apsaugos departamentas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie tai penktadienį spaudos konferencijoje pranešė S.Gentvilas. Anot jo, tiriamas Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Klaipėdos valdybos specialisto Donato Bagočiaus skundas dėl jo patiriamo spaudimo.

Ministras pridūrė gaunantis „neproporcingai“ daug skundų iš AAD darbuotojų.

„Gauname neproporcingą skaičių skundų iš darbuotojų, būtent departamento darbuotojų. Yra konkretūs skundai iš profesinių sąjungų, tai kaip ministras privalau reaguoti“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė S.Gentvilas.

Anot jo, skundai ir konfliktų sprendimas yra AAD vadovės Olgos Vėbrienės atsakomybė.

„Jeigu matysime, kad toks santykis bus su visais darbuotojais, kitomis institucijomis ir ministerija, eisime prie sprendimų“, – perspėjo ministras.

Pasak žiniasklaidos, atostogavęs D.Bagočius buvo nušalintas nuo pareigų po to, kai tarnybine informacija apie Būtingės terminale išsiliejusius teršalus jis esą pasidalijo su trečiaisiais asmenimis – ministru S.Gentvilu ir jo patarėju Marijumi Gailiumi.

Pats D.Bagočius LRT televizijai sakė buvęs nušalintas tą pačią dieną, be jokio tyrimo. D.Bagočiaus nušalinimą kritikavo ir S.Gentvilas.

„Negali taip būti, kad pavaldžios įstaigos darbuotojai negali paskambinti į ministeriją, tuo labiau, kad tai nėra valstybės paslaptis“, – LRT ketvirtadienį sakė aplinkos ministras.

Sprendimas nušalinti D.Bagočių sulaukė aplinkosaugininkų profsąjungos pasipiktinimo, ji AAD direktorę Olgą Vėbrienę kaltina susidorojimu.

Nuo pernai rugpjūčio AAD vadovaujanti O.Vėbrienė penktadienį išplatino viešą laišką, kuriame kalbėjo apie „kritinę“ padėtį aplinkosaugos sistemoje bei darbe patiriamą spaudimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius