Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 23

Ministras: jokių safarių Kenijoje nebuvo

Kritikos dėl egzotiškos kelionės į Keniją sulaukęs aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas šiandien žurnalistams aiškino nieko blogo šioje išvykoje nematantis.
Gediminas Kazlauskas
Gediminas Kazlauskas / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Kenija

Skandalas dėl G.Kazlausko kelionės kilo praėjusią savaitę, kai paaiškėjo, jog ministras išvyko į Keniją dalyvauti JT Aplinkos programos Valdančiosios tarybos 25-oje sesijoje. Į egzotišką šalį  vasario 15–21 dienomis G.Kazlauskas išvyko su patarėja Laura Dzelzyte ir Aplinkos strategijos departamento vadove Vilija Augutavičiene. Dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistams apie šią kelionę premjeras Andrius Kubilius sakė nieko nežinąs.

Šiandien žurnalistams G.Kazlauskas sakė nematantis nieko blogo šioje kelionėje. Jis tvirtino, kad renginys, jo nuomone, buvo tarp prioritetinių Lietuvai, mūsų šalis ten dalyvauja kiekvienais metais. Kenijoje, anot ministro, buvo diskutuojama apie tai, kaip kurti naujas darbo vietas, investuoti į aplinkos apsaugą.

Ministras taip pat sakė, kad palyda nebuvo niekuo išskirtinė – kitos šalys neva irgi atsiuntė tokio paties dydžio savo delegacijas. „Važiavo tik tie, kas būtini“, – tvirtino ministras. G.Kazlauskas sakė, kad buvo Vyriausybės potvarkis dėl šios kelionės. Jau anksčiau išplatintame pranešime buvo teigiama, kad, ministro nuomone, premjeras galbūt užmiršo šį potvarkį.

Ministras taip pat mėgino atremti kaltinimus, kad ši kelionė buvusi egzotiška ir kad per ją buvo galima  pramogauti. Anot jo, jokiems safariams laiko Afrikoje nebuvo – dienotvarkė buvusi labai užimta ir Kenijoje teko tik dirbti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius