Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 14

Ministrė M.Navickienė: džiaugiuosi, kad vis daugiau vaikų iš globos įstaigų apsigyvena šeimos aplinkoje

Šiandien socialinės apsaugos ir darbo ministrė (SADM) Monika Navickienė Kalvarijoje šiandien dalyvauja bendruomeninių vaikų globos namų ir nevyriausybinės organizacijos „Aš ypatingas“ vaikų dienos centro atidarymo šventėse, ra6oma SADM pranešime žiniasklaidai.
Monika Navickienė
Monika Navickienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Džiaugiuosi kiekvienu naujai atidaromu vaikų dienos centru, kiekvienais bendruomeniniais vaikų globos namais. Kiekvienas vaikas yra vertas gyventi šeimai artimoje aplinkoje. Kiekvienas vaikas vertas turėti gražią vaikystę. Tikiu, kad Kalvarijos bendruomenei šie pokyčiai bus tik į naudą“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė M.Navickienė.

Akredituotai vaikų dienos socialinei priežiūrai organizuoti, teikti ir administruoti šiemet Kalvarijos sav. skirta beveik 68 tūkst. Eur. Kalvarijos savivaldybė yra suteikusi teisę teikti akredituotą vaikų dienos socialinę priežiūrą 4 vaikų dienos centrams, juose laisvalaikį gali leisti iki 115 vaikų.

Pasak ministrės M.Navickienės, gražus pavyzdys, kad naujai atidaryto vaikų dienos centro „Aš ypatingas“ įrengimas finansuotas iš steigėjo asmeninių lėšų. Prie įrengimo dar prisidėjo organizacija „Gelbėkit vaikus“. Centro veiklai 2023 metams ministerija skyrė daugiau kaip 19 tūkst. Eur, o Kalvarijos savivaldybė daugiau kaip 10 tūkst. Eur.

Šiemet beveik visoje šalyje (58 savivaldybėse) veikiantiems 482 vaikų dienos centrams, teikiantiems akredituotas vaikų dienos socialinės priežiūros paslaugas, paskirstyta 8,46 mln. eurų. Tai yra beveik 1 mln. eurų daugiau nei 2022 metais (7,5 mln. eurų).

Nuo 2021 metų iš valstybės biudžeto finansuojami tik tie vaikų dienos centrai, kurie teikia akredituotą vaikų dienos socialinę priežiūrą. Tai užtikrina stabilią vaikų dienos centrų veiklą visus metus. Teisė teikti tokią paslaugą suteikiama 3 metams. Nuo 2022 m. daugiau valstybės biudžeto lėšų gauna tie vaikų dienos centrai, kuriuose yra daugiau vietų.

Šiandien naujai atidarytuose bendruomeniniuose vaikų globos namuose gyvens ne daugiau kaip 8 vaikai. Šių nedidelių globos namų įkūrimas didžiąja dalimi finansuotas Europos Sąjungos fondo lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius