-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 16

Mįslė Šiauliuose – kaip neregiui perskristi dviračių taką?

Šiauliuose, Lyros gatvėje, autobuso stotelėje, neregys galėtų prieiti tik iki dviračių tako, o tuomet jam iškiltų dilema: perskristi šį taką ar rizikuoti būti nutrenktam dviračio.
Neregiui dviračių takas Šiauliuose tampa kliūtimi.
Neregiui dviračių takas Šiauliuose tampa kliūtimi. / Skaitytojos Editos nuotr.

„Jei jis išlipęs eitų perėjos link, tai, kaip matyti nuotraukoje, takas nutrūksta. Tai vėl arba skristi, arba įveikus dviračių taką stovėti, arba praregėti“, – ironizavo nuotraukų autorė šiaulietė Edita Raubickaitė-Navickienė.

Anot jos, įveikus dviračių taką, reikėtų eiti palei aikštelės bortelį stebuklingai nesudaužant mašinų. Ir tokių vietų kaip ši, pasak moters, Lietuvoje tūkstančiai.

„Logikos nerasta, švaistomos lėšos, pažeidžiamos neįgaliųjų teisės. Gal reikėtų pradėti galvoti apie asmeninės atsakomybės taikymo galimybių atsiradimą?“ – kėlė klausimą moteris.

15min kreipėsi į Šiaulių savivaldybę, prašydami pakomentuoti šią situaciją.

Atsiųstame komentare teigiama, kad Lyros gatvės pėsčiųjų ir dviračių takai dar nėra baigti įrengti, juo labiau trinkelės su vedimo paviršiais, nes, pagal statybos darbų technologiją, jos rengiamos vėliausiai.

Lyros gatvės pėsčiųjų ir dviračių takų pritaikymas žmonėms su negalia rengiamas laikantis str. 2.03.01:2001 „Statiniai ir teritorijos. Reikalavimai žmonių su negalia reikmėms“ bei teritorijų pritaikymo aklųjų ir silpnaregių poreikiams rekomendacijų.

„Minima automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje automobiliai statomi išsikišant į pėsčiųjų taką, nuosavybės teisė nepriklauso Šiaulių miesto savivaldybei, todėl Šiaulių miesto savivaldybė kreipsis į savininką, kad jis užtikrintų saugų pėsčiųjų eismą“, – teigiama komentare.

Dėkojame Editai už atsiųstas nuotraukas.

Pastebėjote nepritaikytą vietą judėjimo negalią turintiems žmonėms? Praneškite apie ją, el. paštu atvirumogalia@15min.lt siųsdami nuotraukas ar vaizdo įrašus 15min.lt. Portale startavo projektas, kurio autoriai susisieks su tokios vietos savininku(-e) ir informuos apie problemą, pasiteiraus apie priežastis ir paklaus, kokių sprendimų bus imtasi. Po kiek laiko bus susisiekta dar kartą ir pasiteirauta, ar problema iš tiesų išspręsta. Skatinkime pokyčius kartu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius