-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 10 27 /14:53

Nuspręsta: rudens atostogų metu neformalusis ugdymas – tik nuotolinis

Mokinių rudens atostogų metu neformalusis ugdymas galės būti organizuojamas tik nuotoliniu būdu, jeigu to nebus galima užtikrinti, lapkričio 3–9 dienomis neformaliojo ugdymo veiklos bus stabdomos.
Mokykloje
Mokykloje / 123RF.com nuotr.

Tokį sprendimą trečiadienį priėmė Vyriausybė, patikslinusi nutarimą dėl ekstremaliosios padėties. Anksčiau mokinių rudens atostogos buvo pratęstos dviem dienomis, kad į mokyklas po Vėlinių jie grįžtų praėjus inkubaciniam periodui, t. y. septynioms dienoms.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė per Vyriausybės posėdį trečiadienį informavo, kad šiuo laiku bus stabdoma ir vaikų rudens stovyklų veikla.

Trečiadienį Ministrų kabineto pakeistame nutarime nustatyta, kad neformalusis vaikų švietimas, išskyrus ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą, lapkričio 3–9 dienomis bus vykdomas nuotoliniu būdu arba stabdomas.

Kaip jau skelbta, rudens atostogos pratęstos dviem dienomis: prasidės lapkričio 3 dieną, į mokyklas moksleiviai grįš lapkričio 10 dieną.

„Mokinių atostogos prasideda lapkričio 3 dieną ir mokiniai grįš iš atostogų lapkričio 10 dieną, atostogos pailgintos dviem dienomis, kad po Vėlinių mokiniai į mokyklas grįžtų praėjus COVID-19 inkubaciniam periodui, septynioms dienoms“, – per Vyriausybės posėdį sakė ministrė.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) anksčiau pranešė, kad tuo atveju, jei nuotoliniu būdu neįmanoma organizuoti neformaliojo švietimo užsiėmimų, tvarkaraščius siūloma pakoreguoti ir veiklas perkelti bei vykdyti intensyvesniu grafiku po mokinių atostogų.

Lapkričio 3–9 dienomis stabdoma ir vaikų rudens stovyklų veikla. Jei stovyklų organizatoriai stovyklas organizuoja naudodami savivaldybių ar valstybės biudžeto lėšas, pavyzdžiui, yra laimėję projektų finansavimo konkursą, ir jau yra patyrę išlaidų, savivaldybių administracijoms siūloma šias išlaidas stovyklų organizatoriams apmokėti.

Pasak ŠMSM, kadangi dalis privačių teikėjų dėl neformalaus vaikų švietimo veiklų stabdymo nebegalės organizuoti stovyklų, ministerija planuoja organizuojant 2022 metų stovyklų finansavimo konkursą numatyti papildomų atrankos balų skyrimą teikėjams, kurie negalėjo įvykdyti suplanuotų stovyklų šį rudenį.

Ministerija taip pat nurodė, kad prieš atostogas besitestuojantys vaikai gaus po du greituosius antigenų savikontrolės testus ir galės juos atlikti namuose savarankiškai ar padedami tėvų pagal įprastą testavimo mokykloje grafiką. Grįžę į mokyklas vaikai taip pat atliks testus.

Moksleivių rudens atostogos bendra tvarka būtų prasidėję lapkričio 3-iąją ir truktų iki lapkričio 5-osios, o lapkričio 8-ąją būtų reikėję grįžti į mokyklas. Šiemet vaikai į mokyklas grįš lapkričio 10 dieną, trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius