Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 17

Mokinius ir studentus iš visos Lietuvos kvies dirbti pajūryje sezono metu

Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus teritorinių darbo biržų Jaunimo darbo centrai susitarė bendradarbiauti įdarbinant jaunimą – nauja iniciatyva „Vasaros darbas. Palanga 2016“ kvies moksleivius ir studentus įsidarbinti Palangoje vasaros sezono metu.
Vasara Palangoje
Vasara Palangoje / Tomo Petrovskio nuotr.

Šia iniciatyva siekiama kompleksinio sprendimo – sudaryti sąlygas jaunimui legaliai įsidarbinti ir kartu patenkinti vis didėjančią darbo jėgos paklausą Palangoje sezono metu.

Darbdaviai jau kviečiami dalyvauti apklausoje dėl sezoninių darbuotojų poreikio, kokias laisvas darbo vietas jie galėtų pasiūlyti jaunimui, kokio amžiaus – pilnamečius ar  nepilnamečius – norėtų įdarbinti.

„Ne vienerius metus stebima tendencija, kad šiame kurorte vasarą ima trūkti darbo jėgos. Galbūt ir darbdaviai registruotų daugiau laisvų darbo vietų, jeigu būtų daugiau norinčių dirbti. Mes siekiame ne tik padėti įsidarbinti jaunimui, bet ir tuo pačiu patenkinti vietos darbdavių poreikius“, – pabrėžė šios akcijos iniciatorius, Klaipėdos teritorinės darbo biržos Jaunimo darbo centro skyriaus  vedėjas Paulius Martinkėnas.

Moksleiviai ir studentai su galimybėmis dirbti Palangoje bus supažindinami Jaunimo darbo centruose ir įvairiuose renginiuose, o bendruose seminaruose su Valstybine darbo inspekcija bus pristatomi teisiniai legalaus darbo aspektai.

Iniciatyvoje dalyvaujančių Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus Jaunimo darbo centruose taip pat bus galima gauti informaciją apie gyvenimo sąlygas Palangoje, susisiekimo tarp regionų galimybes.

Prie iniciatyvos kviečiami prisidėti ir socialiniai partneriai – gimnazijos, aukštojo mokslo įstaigos, Atviros Jaunimo erdvės, asocijuotos verslo struktūros ir kt. Susidomėję darbu vasarą jaunuoliai iš kitų Lietuvos teritorijų  kviečiami be jokių apribojimų tiesiogiai kreiptis į Palangos Jaunimo darbo centrą.

Šiuo metu atliekama Palangos miesto darbdavių apklausa dėl sezoninių darbuotojų poreikio. Antrąją apklausos dieną, preliminariais duomenimis, jau 30 Palangos darbdavių planuoja pasiūlyti vidutiniškai 330 laisvų darbo vietų šią vasarą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius